Ortalığı karıştıracak iddia: İran ve İsrail işbirliği yapıyor!

İsrail'in Suriye'deki o bölgeyi vurmasının sebebini açıkladı.

Ortalığı karıştıracak iddia: İran ve İsrail işbirliği yapıyor!

Suriye'de muhaliflerin önde gelen komutanlarından Abdulkadir Salih, İsrail'in son saldırısının Esed'e destek mahiyeti taşıdığını savundu. İsrail'in Şam'da bir askeri tesise yönelik saldırısı konusunda açıklamalarda bulunan Salih şöyle konuştu: "İsrail'in vurduğu silahlar muhaliflerin eline geçecekti. Bununla ilgili deliller ve askeri durumlar var. Orada yönetimde olan üst düzey subaylar vardı. Onlarla bir koordinasyon kuruldu. Yönetimden ayrılarak, oradaki silahları muhalif askerlere vereceklerdi. İsrail'de bu silahların muhaliflerin eline geçmesinden korktuğu için vurdu. Bu silahların arasında hava savunma sisteminin de aralarında bulunduğu çok ağır silahlar vardı. Tabii ki bu saldırı Esed yönetimine bir destek ve yardım mahiyeti taşıyor."

"İranlılar Suriye'yi kendileri için 35'inci il olarak görüyorlar" diyen muhalif komutan, "Birçok İranlı yetkili bunu dile getirdi. Artık açıkça görülüyor ki İran ve Hizbullah askerleri Suriye'deki savaşın içindeler. Daha önce söylediğim gibi Suriye'deki savaş Esed yönetimi için bitmiştir. Şu anki savaş Suriye halkı ile İran ve Hizbullah arasında. Suriye'deki savaşın tokmağını vuran İran ve Hizbullah'tır. Bunun delili de Hizbullah askerlerinin İdlib'in Kuseyr bölgesine saldırmaya başlamasıdır. Kaldı ki İran ve Hizbullah Esed'e destek konusunda İsrail ile işbirliği yapıyor. Esed, 40 yıldır İsrail'in sınırını koruyor" ifadelerini kullandı. 

Esed yönetiminin ülkenin büyük bölümünde kontrolü kaybettiğini, bunun için de bir Nusayri devleti kurma planı ortaya koyduğunu söyleyen Salih, "Esed'in önündeki en büyük engel ise bu bölgelerde bulunan Sünniler. Bu yüzden etnik temizliğe başladı. Son katliamın yapıldığı Banyas'ta 300 sivilin öldürüldüğü söyleniyor. Ancak bizim elimizdeki bilgilerde Banyas'ta aralarında kadın ve çocukların bulunduğu bin 200 kişi katledildi. Buradaki amaç bu bölgeleri Sünnilerden arındırarak Nusayri bir devlet kurmak" şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Ortalığı karıştıracak iddia: İran ve İsrail işbirliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER