PYD Başkanı Türkiye'den sonra bakın nereye gitti

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD Başkanı Salih Müslim, 25 Temmuz’da İstanbul’a yaptığı ziyaretin ardından İran’dan davet aldı.

PYD Başkanı Türkiye'den sonra bakın nereye gitti

  • PYD başkanı Müslim'den kritik Tahran ziyareti
  • Müslüm "İran’ın Suriye’ye olan ilgisi bizi de ilgilendiriyor ve yakınlaştırıyor” dedi.
  • Gelecek hafta da Ankara’nın daveti üzerine Türkiye’ye geleceğini söyledi.

Tahran’a 3 günlük ziyarette bulunan Müslim, “Taleplerimizi normal buldular. Bundan sonra dayanışma içinde olacağız“ dedi. İran’ın Suriye konusunda ‘önemli rolü’ bulunduğunun altını çizen Demokratik Birlik Partisi (PYD) Başkanı Salih Müslim, bu nedenle daveti kabul ettiğini söyledi.

Türkiye’nin 25 Temmuz günü İstanbul’da kabul ettiği PYD eşbaşkanı Salih Müslim, bu hafta başında da Tahran’da kabul edildi. İran Dışişleri Bakanlığı’nın daveti üzerine Tahran’a giden Müslim, üst düzey görüşmelerde bulundu.


Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Tahran yönetiminin bölgede Suriye rejimini destekleyen ülke olduğunun altını çizen Müslim, “İran’ın Suriye’ye olan ilgisi bizi de ilgilendiriyor ve yakınlaştırıyor” dedi. Müslim son dönemde Nusra cephesinin Kürtlere yönelik saldırılarının da temaslarında gündeme geldiğini kaydetti.

‘HAFTAYA TÜRKİYE’YE GİDECEĞİM’

Yüksek sorumluluktaki kişilerle görüştüğünün altını çizen Müslim, “Suriye’de Kürtler olarak ne istediğimizi anlattık. Diyaloğun sürmesinden yana görüş ortaya çıktı. Bizimle dayanışma içinde olacaklarını söylediler. Kürtlerin taleplerini ‘çok normal’ bulduklarını kaydettiler” dedi.

İranlı yetkililerin Suriye’nin parçalanmasını istemediğini kaydeden Müslim, “Bunu biz de istemiyoruz zaten” dedi. Türkiye’yle diyaloğun sürdüğünü ifade eden Müslim Suudi Arabistan ve Katar ile de görüşmek istediklerini vurguladı. Müslim, gelecek hafta da Ankara’nın daveti üzerine Türkiye’ye gideceğini açıkladı.

IKBY: PYD şov yapıyor

PYD’nin Irak’tan Suriye’nin kuzeyine açıklan sınır kapılarının kapalı tutulduğu iddiasına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) sert cevap geldi.
IKBY Sözcüsü Ümit Sabah, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Peşhabur Sınır Kapısı’nın açık olduğunu söyledi. PYD’nin “siyasi şov yaptığını” savunan Sabah, “Kapı insani yardım ve hastalar için her zaman açık. Şov yapanlar gitsin oradaki halkın savunmasını yapsın” dedi.

Rus S-300’leri Haziran 2014’te Şam’da

Rusya Esed yönetimine yapacağı S-300 hava savunma sistemleri teslimatını ülkedeki gerginliğin artması nedeniyle Haziran 2014’e erteledi. Daha önce teslimatın yılbaşında yapılacağı duyurulmuştu. Moskova, Birleşmiş Milletler silah ambargosu başlamadan aldığı siparişlerin ambargo kapsamına girmediğini savunuyor.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber PYD Başkanı Türkiye'den sonra bakın nereye gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER