Papa, Vatikan Bankası'nın başına avukat atadı

Papa 16. Benediktus, Vatikan Bankası'nın başına Alman avukat Ernst Von Freyberg'in atanmasını onayladı.

Papa, Vatikan Bankası'nın başına avukat atadı

Hafta başında görevi bırakacağını açıklayan  Papa 16. Benediktus, görevden ayrılmadan önce bir süredir boş olan ve kamuoyunda  Vatikan Bankası olarak bilinen Dini Çalışmalar Enstitüsü IOR'un başına Alman  avukat Ernst Von Freyberg'in atanmasını onayladı.
         
Vatikan Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, günlük düzenlediği basın  toplantısında, IOR'dan sorumlu Kardinal Komisyonu'nun, Alman avukat Ernst Von  Freyberg'i IOR Başkanlığı'na getirdiğini açıkladı. Lombardi, IOR yönetiminde yer  alan 4 yöneticinin ise görevlerine devam edeceğini ifade etti.
         
Freyberg'in başkanlığa atanmasının aylar süren titiz bir çalışmaya  dayandığını kaydeden sözcü Lombardi, Papa'nın da Kardinal Komisyonu'nun aldığı  karara tam destek verdiğini söyledi.
         
Bu atama, 28 Şubat'ta görevinden ayrılacağını açıklayan Papa 16.  Benediktus'un yaptığı son büyük atama şeklinde değerlendirildi.
        
Vatikan Bankası olarak bilinen Dini Çalışmalar Enstitüsü'nün (IOR) Mayıs  ayında beri başkanı bulunmuyordu. Bir önceki başkan, adı kara para aklama  soruşturmasında geçen Ettore Gotti Tedeschi, geçen yıl Mayıs ayında görevden  uzaklaştırılmıştı.
<< Önceki Haber Papa, Vatikan Bankası'nın başına avukat atadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER