Paris'teki ikinci rehine krizinde şok

Fransa'nın başkenti Paris'teki bir koşer marketine girip içeridekileri rehin alan saldırgan öldürüldü. Amedy Coulibaly isimli saldırganın rehin tuttuğu kişilerden dördü ölü bulundu, diğer rehineler kurtarıldı.

Paris'teki ikinci rehine krizinde şok

Fransa'nın başkenti Paris'teki bir koşer marketine girip içeridekileri rehin alan saldırgan öldürüldü. Amedy Coulibaly isimli saldırganın rehin tuttuğu kişilerden dördü ölü bulundu, diğer rehineler kurtarıldı. Coulibaly'nin Charlie Hebdo saldırısını düzenlediği açıklanan Kouachi kardeşlerle ilişkisi olduğu tespit edilmişti. Coulibaly, "Kouachi kardeşler baskını durdurulmazsa tüm rehineleri öldürürüm" demişti. Fransız polisi, iki noktaya da aynı anda operasyon yaptı.

Charlie Hebdo saldırısı şüphelileri Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin, Paris'in yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusunda bir rehine ile kapana kıstırılmasının ardından kentte ikinci rehine krizi yaşandı. Bu kez de bir koşer marketine giren saldırgan içeridekileri rehin aldı. Kouachi kardeşleri tanıyan saldırganın dün Paris'te, bir kadın polis memurunu öldüren kişi olduğundan şüpheleniliyordu. Fransız polisi, TSİ 18.00 sularında markete operasyon başlattı. Olay yerinden patlama ve silah sesleri geldi. Marketteki rehinelerin dördünün öldürüldüğü, geri kalanının kurtarıldığı bildirildi.

Paris'in doğusundaki Porte de Vincennes semtinde yaşanan olayda saldırganın beş kişiyi rehin aldığı ifade edildi. Rehineler arasında kadın ve çocukların olduğu bildirildi. Bazı kaynaklar rehine sayısını altı olarak verdi.

Olay yerine terörle mücadele birimleri intikal etti. Paris'te dün sokak ortasında yaşanan çatışmada bir kadın polis memuru öldüren saldırganın olayın şüphelisi olduğu bildirildi.

İKİ KİŞİ ÖLDÜ

AFP, olayda en az iki kişinin öldürüldüğünü duyurdu. Olay yerine yaklaşmaya çalışan, kimliği belirsiz şüpheli üç kişi ise polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

"KOUACHI KARDEŞLERİ TANIYOR"

AFP'ye konuşan bir kaynak, Amedy Coulibaly (32) isimli saldırganın, Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren Kouachi kardeşlerden en az birini tanıdığını söyledi.
Kaynak, Coulibaly'nin, 2010 yılındaki bir cezaevinden kaçma girişimine ilişkin soruşturmada isminin Cherif Kouachi ile birlikte anıldığını belirtti. Fransız basını, bu olaydaki rolünden dolayı dört yıl hapis yapan Coulibaly'nin geçen sene cezaevinden çıktığını bildirmişti.


"KİM OLDUĞUMU BİLİYORSUNUZ"

İddialara göre 32 yaşındaki Amedy Coulibaliy, polise, "Kim olduğumu biliyorsunuz. Dammartin'daki kuşatma kalkana kadar rehineleri bırakmayacağım" diye bağırdı.

Paris'te dün sokak ortasında yaşanan çatışmada bir kadın polis memuru öldüren saldırganın olayın şüphelisi olduğu bildirildi. Paris'in doğusundaki Porte de Vincennes semtinde yaşanan olayda saldırganın beş kişiyi rehin aldığı ifade edildi. Rehineler arasında bir kadın ile bir çocuk olduğu bildirildi.
Paris'te yeni saldırı | samanyoluhaber.com


<< Önceki Haber Paris'teki ikinci rehine krizinde şok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER