Prison Break dizisi gerçek oldu!

5 dakikadan kısa bir sürede firar ettiler!

Prison Break dizisi gerçek oldu!

İsviçre’nin Lozan kentindeki bir cezaevinden 5 mahkum, 5 dakikadan kısa sürede firar etti. Kaçış planı, ABD ve dünyada büyük ilgiyle izlenen “Prison Break” (Büyük Kaçış) dizisini anımsattı.

Vaud Kantonu polisinin verdiği bilgiye göre, 5 mahkum Lozan'daki Bois-Mermet Hapishanesi'nden çok iyi uyguladıkları bir planla öğle saatlerinde kaçtı. Kaçış planı, 3 kişinin uzun bir merdiven aracılığıyla, içinde silah, göz yaşartıcı sprey ve tel makası bulunan bir çantayı hapishanenin avlusuna uzatmasıyla başladı. Plan, 6 mahkumun gardiyanları ve bazı mahkumları silah ve spreyle etkisiz hale getirmesiyle devam etti. Daha sonra 5 mahkum makası kullanarak telleri geçmeyi başarırken, kaçmaya çalışan altıncı mahkum gardiyanlar tarafından yakalandı.

5 mahkum ve kendilerine yardım eden 3 kişinin iki araçla bölgeden uzaklaştığı, olayın 5 dakikadan daha az bir sürede gerçekleştiği bildirildi. Sırbistan, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova ve Fransız vatandaşları oldukları belirtilen firari mahkumların yakalanması için ülke çapında operasyon başlatıldığı kaydedildi. 

<< Önceki Haber Prison Break dizisi gerçek oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER