Ricciardone'den Başbakanlık'a sır ziyaret

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, dün Başbakanlık’a bir ziyarette bulundu. Detaylar hakkında ise ısrarlı sorulara karşın bilgi verilmedi.

Ricciardone'den Başbakanlık'a sır ziyaret

ABD Büyükelçiliği, Ricciardone’nin kimle görüştüğü konusunda  “Yorum yapamayız.” demekle yetindi. Bu gizemli tavır Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşme ihtimalini akla getirdi. Akşam saatlerinde ise Başbakanlık görüşmenin gerçekleşmediğini belirtti. Türk Dışişleri Bakanlığı da bu konuda bilgileri olmadığını söyledi. Erdoğan’ın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardında ABD’nin olduğu yönündeki bir açıklaması Washington’un tepkisine neden olmuş, Başbakan da daha sonra yaptığı suçlamalarda ABD’nin sözünü etmemişti. Erdoğan’ın ABD’nin de Hizmet’e karşı harekete geçtiği yönündeki iddiaları ise dün basına yansımıştı.

"FBI KARŞI GİRİŞİMLERE BAŞLADI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti  dönüşü uçakta gazetecilerin soruları üzerine hizmet hareketinin dünyada çok zor durumda kalacağını iddia etmişti. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun arkasında ABD gibi küresel güçler ve onların Türkiye'deki maşaları olduğunu meydanlarda söyleyen Başbakan, bu son açıklamasıyla kafaları karıştırmış oldu. Erdoğan operasyonu hizmet hareketiyle birlikte planlamakla itham ettiği ABD'nin cemaatin faaliyetlerine yönelik girişimde bulunduğunu belirterek, 'Bundan sonraki süreç, 17 Aralık olaylarını patlatanlara dünyada bakışı değiştirecek. Zaten ABD’de FBI onlara karşı girişimlerde, müdahalede bulunmaya başladı.' şeklinde konuşmuştu. 
<< Önceki Haber Ricciardone'den Başbakanlık'a sır ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER