Rusya'dan 'Ukrayna'ya 12 saat süre' açıklaması

Rusya'nın Ukrayna güçlerine, "Kırım'ı boşaltması için 12 saat süre verdiği" haberleri yalanlandı..

Rusya'dan 'Ukrayna'ya 12 saat süre' açıklaması

Rusya'nın, Kırım'daki askeri güçlerinin bölgeyi terk etmesi için Ukrayna'ya 12 saat mühlet verdiği bildirildi. Rusya bu iddiayı yalanladı. Ayrıca iki Rus savaş gemisi Karadeniz’e giriş yapmak üzere Çanakkale boğazından geçiş yaptı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynağın İnterfaks haber ajansına verdiği bilgiye göre; Rusya'nın Karadeniz Filosu, Kırım'daki Ukrayna güçlerine teslim olmaları için 12 saat süre tanıdı. TSİ 5.00'a kadar Ukrayna güçlerinin Kırım'ı boşaltmasını istedi.

Ajans; ültimatomun, filonun komutanı Aleksandr Vitko tarafından verildiğini ve Ukrayna güçlerinin bu çağrıya uymamaları halinde saldırı tehdidiyle karşı karşıya olduklarını bildirdi.

Ancak Russia Today'in haberine göre; Rusya Savunma Bakanlığı ültimatom iddiasını yalanlayarak, Ukraynalı yetkililerce yapılan açıklamaların "tamamen saçmalık" olduğunu belirtti.

Kırım'da başlayan olayların ardından Sivastopol Rus üssünde bulunan askerler kamu binaları ve stratejik noktalarda kontrolü ele geçirmiş, Rusya Federasyon Konseyi de önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ukrayna'ya asker gönderme yetkisi vermişti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Rusya'nın tutumunu saldırı olarak değerlendirmiş, Kremlin'e ekonomik izolasyon uygulanmasını talep etmişti.

İKİ RUS SAVAŞ GEMİSİ KARADENİZ YOLUNDA

Çanakkale Boğazı'ndan iki 2 Rus savaş gemisi geçiş yaparak Karadeniz’e doğru ilerlemeye başladı. Rusya, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Akdeniz'e görevlendirdiği 150 borda numaralı Saratov ile 156 borda numaralı Yamal isimli 2 savaş gemisini Ukrayna ve Rusya arasındaki Kırım krizinin ardından Karadeniz'e çağırdı. Savaş gemileri saat 16.00'da Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir botun refakat ettiği savaş gemileri manevra yapması en güç nokta olan Nara Burnu'nu döndükten sonra gözlerden kayboldu.

AJANSLAR

<< Önceki Haber Rusya'dan 'Ukrayna'ya 12 saat süre' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER