Rusya'dan ortalığı karıştıracak hamle!

Rusya, Suriye'ye gelişmiş füze yardımı yapmayı sürdürüyor.

Rusya'dan ortalığı karıştıracak hamle!

  • Rusya, Suriye'ye bu kez de Yakhont füzesi gönderdi.
  • 3 tonluk füze 300 kiloluk savaş başlığı taşıyabiliyor.
  • Söz konusu yardımın zamanlaması dikkat çekti.

Putin'in Suriye'ye 'gemi avcısı' füzeler gönderdiği iddia edildi. 'Yakhont' deniz savunma füzeleri, Esed'in kendisini denizden gelecek muhtemel tehditlere karşı savunmasını sağlayacak. Şam yönetimi böylece hem dış ülkeler tarafından deniz yoluyla muhaliflere sağlanacak silah yardımlarını hem de ambargo ihtimalini engellemiş olacak.

Söz konusu yardımda dikkat çeken noktalardan biri deniz yoluyla koyulan ambargoların, uçuşa yasak noktalarla desteklenmesi. Hatırlanacağı üzere Başbakan Erdoğan, Amerikan NBC kanalına verdiği röportajda Suriye'de uçuşa yasak bir bölge oluşturma konusuna sıcak baktıklarını açıklamıştı. Bu da akıllara Rusya'nın Türkiye'ye karşı bir duruş sergileyip sergilemediği sorusunu getiriyor.

NYT'nin ABD istihbaratından sızdırdığı bu bilginin ABD-Rusya görüşmelerinin hemen ertesinde gelmesi de diğer bir düşündürücü nokta. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin konuyla ilgili 'Rusya'nın Esed'i desteklememesini tercih ediyoruz' sözlerinden sonra meydana gelen bu gelişmeye ABD yönetiminin nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.

Yaklaşık 3 ton ağırlığında olan Yakhont füzeleri 300 kilogramlık savaş başlıkları taşıyabiliyor. Bu füzeler kıyılarda bulunan birlikler tarafından kullanılabildiği gibi aynı zamanda askeri gemiler ve donanma uçakları tarafından da tercih ediliyor. 
<< Önceki Haber Rusya'dan ortalığı karıştıracak hamle! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER