Rusya'ya bir darbe daha, bu sefer vatandaşları da kapsıyor

AB ve ABD'nin, Rusya'yada Putin'e yakın firmaların yaptırım uygulananlar listesine ekleyeceği ve yüksek teknoloji ürünleri ihracatı konusunda da yeni kısıtlamalara getireceği öğrenildi

Rusya'ya bir darbe daha, bu sefer vatandaşları da kapsıyor

Rusya yanlısı ayrılıkçıların Ukrayna'nın doğusundaki Sloviansk kentinde alıkoydukları Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerini basın karşısına çıkarmasının yankıları sürerken, AB diplomatları bugün Rusya ve bazı Rus vatandaşlar üzerinde yeni yaptırımlara karar vermek için toplanıyor.

Birleşik Krallık Dış İşleri Bakanı William Hague görüşmelerin hala devam ettiğini, ancak seyahat yasağı ve bazı kişilerin mal varlıklarının dondurulması gibi var olan yaptırımların genişletilmesinin” söz konusu olabileceğini söyledi. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, 28 AB ülkesi ve ABD hali hazırda Kırım’ın ilhakında rol oynamakla suçlanan bazı kişi ve şirketler üzerinde mal varlığı dondurma ve seyahat yasağı gibi yaptırımlar uyguluyor.

Sky News’e konuşan Hague, “bu listeye ne kadar çok yeni isim eklersek, Rus ekonomisi üzerindeki kötü etkileri o kadar artar,” dedi.

Hague, “Aynı zamanda daha ileri boyutta ekonomik, ticari ve finansal yaptırımlar üzerinde çalışıyoruz,” dedi.

Beyaz Saray da Pazartesi günü Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimlerin ve onların yönettiği firmaların yaptırım uygulananlar listesine ekleneceğini ve yüksek teknoloji ürünleri ihracatı konusunda da yeni kısıtlamalar getirileceğini açıkladı.


<< Önceki Haber Rusya'ya bir darbe daha, bu sefer vatandaşları da kapsıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER