Silahlar Peşmerge'ye ulaştı

Peşmerge Bakanlığı Basın Sorumlusu Halgurd Hikmet, ABD tarafından gönderilen silahların Peşmerge'ye ulaştığını söyledi.

Silahlar Peşmerge'ye ulaştı

Albay Hikmet, Silahların gelişini biraz geciktiğini ancak şu anda da ulaşması ümit verici bir durum olduğunu dile getirdi. Daha önce defalarca Erbil'e silah gelişi haberleri yapılmıştı; ancak her seferinde Halgur Hikmet o haberleri yalanlamıştı.

ABD'nin Irak Şam İslam Devletine(IŞİD) düzenlediği hava operasyonlarına karşın IŞİD'ın Celevla kasabasını kontrol etmesini değerlendiren Hikmet :" Peşmerge'nin o bölgeden çekilmesi bir savaş taktiğidir diyemem. elbet bir kayıptır. Ancak son zamanlarda IŞİD'in eline geçen birkaç yeri tekrar kontrol altına alırız, bunu da göstermiş durumdayız. Bunlar için planlarımız var ama belli bir zaman yada tarih vermem mümkün değil." şeklinde değerlendirdi.

MUSUL KONTROLÜ GELECEK PLANLARIMIZDA OLABİLİR

Albay Hikmet, Peşmerge'nin Musul Şehrin kontrolü alması gelecek planlarında bulunduğunu söyledi. Peşmerge'nin şu anda ki önceliğinin IŞİD'in son dönemlerde aldığı bölgeleri tekrar kontrol altına almak olduğunu belirten Halgurd, Musul'un kontrolü için stratejik bir plan yapılabileceğini ifade etti.

Halgurd:" Şu anda Peşmerge, Irak Savunma Bakanlığı ve ABD ile dayanışma içindedir. IŞİD'in son dönemlerde aldığı bölgelerin tamamının kontrol altına alınması bekleniyor. Bu planımızın başarıya ulaşması halinde, Musul'un kontrol altına alınması gerçekleşir." şeklinde konuştu.

ERBİL'DEKİ ARAPLAR KONTROL ALTINDA 

Albay Hikmet, Erbil'de bulunan Arapların kontrol altında olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde Erbil içinde bazı IŞİD militanların bulunduğuna dair haberler çıkmıştı. Arapların tümünü terörist olarak damgalamanın yanlış olduğunu söyleyen Hikmet, güvenlik güçlerinin Erbil'de bulunan Arapları sıkı bir gözetim altına aldığı ifade etti.

İngiliz basını, İngiliz savaş uçaklarının Irak'a gönderildiğini yazdı. Irak'a gönderilen uçaklar keşif ve gözetleme görevini üstlenecek.
The Times gazetesi bugün birinci sayfadan "Jetler Savaşa Hazır" manşetli haberinde İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait Tornado uçaklarının keşif amaçlı bölgeye gittiğini ve İngiltere'nin Kürtleri silahlandıracağını ileri sürdü.

"İNGİLİZ SAVAŞ UÇAKLARI IRAK ÜSTÜNDE"

Daily Mail, kriz büyümesine rağmen Portekiz'deki Başbakan David Cameron'un tatilini yarıda kesip parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırmaya yanaşmadığına dikkat çekerken, "İngiliz savaş uçakları Irak üstünde" manşetini attı.

"SADECE KEŞİF VE GÖZETLEME"

Bombardıman uçaklarının sadece keşif ve gözetleme görevleri yapacağını belirten gazete, gelişmelerin İngiltere'nin ABD'nin peşinden daha aktif rol almayı düşündüğünü gösterdiğini yazdı.

"İNSANİ YARDIM YETERLİ DEĞİL"

RAF savaş uçaklarının dün Irak'a doğru yola çıktığı ortaya çıktı. Irak savaş uzmanı Albay Richard Kemp, Daly Mirror'da yayınlanan yazısında "İnsani yardım yeterli değil. Bu barbar kasapları durdurmak için Kuvvetlerimizi karaya yerleştirmeliyiz." dedi.

CİHAN


 
<< Önceki Haber Silahlar Peşmerge'ye ulaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER