Silahlı polis köpeği mi?

Tayland'ın Pattaya şehrinde çekilen bu fotoğraf görenleri şaşkına çevirdi.

Silahlı polis köpeği mi?

Pattaya'da bir otelin önünde çekilen ve sosyal medyada hızlıca yayılan fotoğrafta Thai polis teşkilatının yeni bir uygulaması mı var sorusu sorulurken fotoğraflar Dünya genelinde de çok konuşulan konular arasına girmeyi başardı.

Fotoğraflarda bir polis memuru yanında duran Labrador cinsi K-9 köpeğinin boynunda tam otomatik tabanca asılı dururken polis memurunda silah bulunmadığı görülüyor. 

Tayland güvenlik güçlerinin özellikle örgütlü suçlarla ve uyuşturucuyla mücadelede yoğun şekilde kullandığı K-9 köpeklere farklı eğitimler verdiği bilinirken -bu son olay gibi- bazı özel durumlarda silahı da köpeğin boynuna astırması ilginç bulundu.

Pattaya'da bulunan Dusit Otelin önünde çekilen bu karenin yayılmasının ardından yetkili makamlar herhangi bir açıklama yapmazken, yapılan yorumlarda bunun bir mizansen olabileceği üzerinde de duruluyor.

Tayland polis köpeği
Oldukça zeki oldukları bilinen ve soğukkanlılıklarıyla tanınan Labrador cinsi köpekler, ileri derecede koku alma hisleri sayesinde Dünya genelinde birçok ülkenin silahlı kuvvetleri ve polisi tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. 


<< Önceki Haber Silahlı polis köpeği mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER