Tataristan Cumhuriyeti milli marşına kavuştu

Rusya Federasyonuna bağlı Tataristan Cumhuriyeti, ilk resmi milli marşını kabul etti.

Tataristan Cumhuriyeti milli marşına kavuştu

Tataristan Milli Meclisi'nde bugün yapılan oturumda oylamaya sunulan  şiir, Cumhuriyetin milli marşı olarak kabul edildi.
         
Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ve milletvekilleri, oylama  öncesi devlet orkestrası eşliğinde, Musa Celil opera ve bale tiyatrosu korosunun  seslendirdiği milli marşı dinledi. Milli marşın okunmasının ardından yapılan  oylamada milletvekilleri milli marşı oybirliğiyle kabul etti.
         
Tataristan Meclis Başkanı Farid Muhametşin, milli marşın, "ülkenin derin  tarihi ve geleceğe yönelimini" yansıttığını vurgulayarak, Tataristan'da yaşayan  farklı milliyetlere sahip bütün vatandaşlar için birleştirici olacağını söyledi.
         
Muhametşin, "perestroyka" döneminde kabul edilen yeşil, beyaz, kırmızı  renklerden oluşan bayrak, devlet arması olarak kullanılan kanatlı kar leoparı ve  bugün kabul edilen milli marş ile birlikte devleti temsil eden simgeleri  tamamlamış olduklarını söyledi.
         
Tataristan Cumhuriyeti'nin bugüne kadar resmi milli marşı bulunmuyordu.  Milli marşın, Tatar besteci Rustam Yahin tarafından yazılan ve 1993 yılında  onaylanan müziği bulunuyordu.
         
Tataristan'da 2011 yılında milli marşın metni için yarışma ilan edilmiş  ve 200'den fazla şiir incelenmişti.
         
Yarışmada, Tatar şairi Ramazan Baytimirov'un 1970'li yıllarda yazılan  şiiri seçilerek milli marş olarak okunmaya hak kazandı.
<< Önceki Haber Tataristan Cumhuriyeti milli marşına kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER