Türkiye'den bir kez daha özür diledi

İstanbul ve İslam dünyasını hedef alan ifadeleri yüzünden bin pişman!

Türkiye'den bir kez daha özür diledi

Tokyo Valisi Naoki İnose'nin, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı ziyaret ederek İstanbul ve İslam dünyasını hedef alan ifadeleri nedeniyle özür dilediği öğrenildi. 

2020 Olimpiyat Oyunları'nda İstanbul'un iki rakibinden biri olan Tokyo'nun Valisi Naoki İnose'nin, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı ziyaret ettiği belirtildi. Elçilik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, İnose bir gazeteye yansıyan ifadeleri nedeniyle Türkiye Büyükelçisi'nden özür diledi.

İnose'nin, gazeteye verdiği röportajda Tokyo'nun olimpiyat adaylığına ilişkin düşüncelerini paylaştığını ancak gazetecilerin tuzak soruları karşısında "gerçek düşüncelerini içermeyen ifadeler kullandığını" söylediği belirtildi. Tokyo Valisi İnose'nin, Türkiye'yi daha önce ziyaret ettiğini ve İstanbul'u da çok sevdiğini belirttiği ifade edildi. Bununla birlikte İnose, Türkiye ile Japonya arasındaki tarihi dostluğun da farkında olduğunu vurguladığı kaydedildi. 

İslam'la ilgili sözlerinin de yanlış anlaşıldığını savunan İnose'nin, "Nitekim İslamiyet konusunda olumsuz bir yaklaşımımın olamayacağını özür dileyerek ifade ettim" dediği bildirildi.

Tokyo'nun Olimpiyat Adaylık Komitesi Başkanlığı'nı da yürüten Inose, ABD'nin 'New York Times' gazetesine verdiği demeçte İstanbul'un Tokyo'ya oranla adaylık için 'daha az gelişmiş' ve 'daha az donanımlı' bir kent olduğunu savunmuştu. Inose, "Müslüman ülkelerin tek ortak yönü Allah. Birbirleriyle kavga halindeler ve toplumsal sınıfları var" ifadeleriyle de tepki çekmişti.

Bunun üzerine İnose, özür dilemek zorunda kalmıştı. Tokyo Valisi İnose'nin bu açıklamaları üzerine Uluslararası Olimpiyat Komitesi, araştırma başlatırken Türkiye de tepki göstermişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'den bir kez daha özür diledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER