Ukrayna’da ateşkes ilan edildi

Ukrayna’da çatışan taraflar, ateşkes ilan etti.

Ukrayna’da ateşkes ilan edildi

Ukrayna’da krizin çözümü için Belarus’un başkenti Minsk’te toplanan Rusya, Ukrayna, AGİT, Lugansk ve Donetsk yerel temsilcilerinin katıldığı Temas Grubu toplantısında taraflar arasında ateşkes ilan edildi.

Rus İnterfaks haber ajansına konuşan kaynaklara göre, Ukrayna ve tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden sözde Lugansk ve Donetsk halk cumhuriyetleri temsilcileri bugün saat 18.00’ten (Moskova saatiyle) itibaren ateşkes ilan edilmesi hususunda anlaştı. Ajans kaynağı, “Taraflar ateşkesle ilgili protokol imzaladı. Protokol 14 maddeyi öngörüyor. Maddeler arasında esirlerin takası ve diğer konular var.” dedi.

Toplantıya Ukrayna’yı temsilen eski Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, ’yı temsilen Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, AGİT’i temsilen Heidi Tagliavini, tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk’i temsilen Aleksandr Zaharçenko ve Lugansk’ı temsilen de Aleksandr Plotnitski katıldı.

Ukrayna’da tarafların birbirini öldürmesinin sonlandırılması ve silahların susması gerektiğini savunan Kuçma, “Bizim açımızdan anlaşmanın imzalanmasını engelleyecek bir durum yok. Tüm taraflar aynı görüşte olursa, biz de anlaşmayı imzalarız. Öncelikle ateşkesi sağlamalıyız, sonra da yapacaklarımıza bakmalıyız. Biz buraya barış için geldik.” ifadeleri kullanmıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Ukrayna’da ateşkes ilan edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER