Ülke tarihinin en utanç veren dolandırıcılığı!

Özürlü olduğunu söyleyerek emekliye ayrılan polis memurlarının Facebook'ta paylaştığı fotoğraflar milyon dolarlık skandalı ortaya çıkardı.

Ülke tarihinin en utanç veren dolandırıcılığı!



New York’ta sosyal yardım dolandırıcılığı iddiasıyla önceki gün gözaltına alınan onlarca polis ve itfaiyeci arasında, 11 Eylül saldırılarında yardım çalışmalarına katılan polis ve itfaiyecilerin de olduğu ortaya çıktı. Resmi kuruluşlara milyonlarca dolara mâl olan yolsuzluk soruşturması kapsamında 72 polis, 8 itfaiyeci ve 5 cezaevi görevlisi gözaltına alındı.

ABD tarihinin en utanç veren dolandırıcılık skandalı olarak tanımlanan yolsuzluk soruşturmasında, 100 polis memuru ve itfaiye görevlisinin 11 Eylül saldırılarının ardından  psikolojik olarak tramva geçirdiklerini veya fiziksel olarak özürlü duruma geldiklerini söyleyerek emekli oldukları ortaya çıktı. Fakat Glenn Lieberman isimli polis memurunun özürlü olarak emekliliğe ayrıldıktan sonra Facebook’a jet ski’nin üzerinde koyduğu fotoğraf gerçekleri ortaya çıkardı. İnsanlarla ilişki kuramadığını söyleyerek sosyal yardım talep eden birinin ise bir sokak festivalinde tezgah açıp satış yaptığı tespit edildi.

YILDA 50 BİN DOLAR

Emekliliği hak etmeyen kişilerin usulsüz bir şekilde emekli olmalarını sağlayan çete lideri kişiler ise 1 milyon dolar kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 11 Eylül saldırıları sonucunda emekli olan isimlerin büyük bir kısmı yılda en az 50 bin dolar tazminat alıyor.

Aynı zamanda Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlenen saldırı sonucunda emekli olan 72 polis memuru her ay düzenli olarak emekli maaşlarını da alıyorlar. Hakkında suçlamalar bulunanlar arasında bir Kore gazisi de bulunuyor. Soruşturmayı yöneten Manhattan Başsavcısı Cyrus Vance, “Utanmazlık şok edici boyutlarda” diye konuştu.

Glenn Lieberman

Özürlü olduğunu söyleyerek emekliye ayrılan polis memuru Glenn Lieberman’ın sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yayınladığı jet ski üzerindeki fotoğrafları skandalı gözler önüne serdi. Lieberman devletten şu ana kadar yardım olarak 175 bin dolar almış.

Richard Cosentino

Richard Cosentino adlı polis çavuşu son 5 yılda 207 bindolar ‘yardım’ almış. Aldığı paralarla 11 Eylül’ün yıl dönümünde Kosta Rika’da balık avlarken bu pozu veren Cosentino, Facebook’a “Harika bir gündü” diye yazmış.

<< Önceki Haber Ülke tarihinin en utanç veren dolandırıcılığı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER