Ünlü fast food zincirinden ABD'ye kötü haber

En büyük rakibiyle arasındaki farkı kapatmak için girişimde bulundu...

Ünlü fast food zincirinden ABD'ye kötü haber

ABD’li fast food zinciri Burger King, merkezini Kanada’ya taşımaya hazırlanıyor. Şirket, merkezini bu ülkeye taşımak için Kanadalı restoran zinciri Tim Hortons’u bünyesine katmak için gün sayıyor.

Burger King, vergi yükünü hafifletmek için merkezini ABD’den Kanada’ya taşımak için gerekli girişimlere başladı. Burger King merkezini ABD'den Kanada'ya taşıması durumunda yüzde 15 daha az vergi ödeyecek.

Geçtiğimiz günlerde ABD merkezli fast food zinciri, Kanada’nın en büyük restoran zincirlerinden Tim Hortons’u satın almak için girişimlerini başlattı.

Tim Hortons’u bünyesine katarak en büyük rakibi McDonald’s’la arasındaki farkı kapatmak isteyen Burger King, bu satın almanın gerçekleşmesi halinde bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor.

Burger King’in Kanada merkezli restoranı satın almak istemesinin altında yatan ana motivasyon ise, şirketin Kanada merkezli restoranı satın alması durumunda merkezini ABD’den bu ülkeye taşıyabilecek olması.

ABD Başkanı Barack Obama, geçen ay vergi ödememek için başka ülkelere taşınan şirketleri ağır bir dille eleştirmiş ve onları ABD ekonomisine zarar vermekle suçlamıştı.

Anlaşmayla ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Kulislere düşen haberlere göre, resmi imzaların kısa bir süre sonra atılabileceği öne sürülüyor.

Burger King'in Kanada'nın en büyük restoran zinciri Tim Hortons'u 8.4 milyar dolar karşılığında bünyesine katacağı iddia ediliyor.

Amerikan Wall Street Journal'ın verilerine göre, Burger King, Tim Hortons'u bünyesine katması halinde 18 milyar dolar değerine ulaşacak. İki şirketin birleşmesi durumunda 100 ülkede 18 bin restoranı olacak.

Ntvmsnbc
<< Önceki Haber Ünlü fast food zincirinden ABD'ye kötü haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER