Venezuela fena karıştı

Venezuela Hugo Chavez'in ardından ilk zor sınavını veriyor.

Venezuela fena karıştı

Venezuela'da hafta sonu yapılan seçimlerin ardından çıkan gösterilerde kan aktı. Muhalifler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda en az 7 kişi hayatını kaybetti. Muhalifleri sert bir dille uyaran Nikolas Maduro, gösterilerden ABD'yi sorumlu tuttu.


Seçimi Chavez'in varisi Nikolas Maduro'ya yüzde 1.6 oy farkla kaybeden Enrike Kapriles, oyların yeniden sayılmaması üzerine destekçilerini sokağa döktü. Seçim Konseyi'ni ve Maduro'yu protesto eden muhalifler, güvenlik güçleriyle çatıştı. Güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi  kullandı. Olaylar sonucu 1'i polis 7 kişi hayatını kaybetti 60'tan fazla gösterici de yaralandı.

Olayların büyümesi üzerine çevre şehirlerden güvenlik gücü takviyesi yapıldı. Başkent Karakas'ta bütün gösterileri yasaklayan Maduro, şiddet olaylarından ABD'yi sorumlu tuttu ve muhalifleri sert bir dille uyardı.

Maduro'ya bir destek de Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'ten geldi. Morales, seçiminin sonuçlarını kabul etmediğini  açıklayan ABD'nin, "İstikrarsızlık ortamı oluşturarak Venezuela'ya müdahaleyi haklı  göstermeye çalıştığını" iddia etti.

Bu arada Venezuela'daki seçimleri "Çok güçlü bir kutuplaşma" diyen  İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia'ya, Maduro sert bir dille cevap verdi. "İspanya işçileri evinden eden yüzde 25 işsizlikle uğraşın, Venezuela ile değil" diyen Maduro, demeçlerin düzeltilmemesi halinde diplomatik, ekonomik,  politik her düzeyde örnek alınacak önlemler alacağız dedi.
<< Önceki Haber Venezuela fena karıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER