Yıllardır saklanan 'X' bakın kimmiş!

İsrail'in sır gibi gizlediği isim deşifre oldu!

Yıllardır saklanan 'X' bakın kimmiş!

İsrail cezaevinde 2010 yılında hücresinde ölü bulunan 'Mahkum X' olayında sır perdesi aralanıyor. İntihara karşı özel bir sistemin bulunduğu Tel Aviv'deki yüksek güvenlikli Ayalon Cezaevi'nde asılmış halde bulunan gizemli mahkumun gerçek kimliği üç yıl sonra anlaşıldı. Avustralya ABC televizyonu, “Mahkûm X”in Avustralyalı bir Yahudi olan Ben Zygier olduğunu ve İsrail dış istihbarat servisi Mossad için çalıştığını ortaya çıkardı. Zygier'in 2000'de İsrail'e taşınarak Ben Alon ismini aldığı, İsrailli bir kadınla evlendiği ve iki çocuğunun olduğu belirtildi. 

Gündeme bomba gibi düşen bu haberlerin ardından Tel Aviv sessizliğini ilk kez bozdu. İsrail Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “İsrail ve başka bir ülkenin vatandaşlığına sahip bir şahıs güvenlik gerekçelerinden dolayı hapsedilmişti. Bu kişi sahte bir isim altında tutulmuş ancak ailesi durumundan haberdar edilmişti” denildi.

Gardiyanların bile neyle suçlandığını ve kimliğini bilmediği Mahkûm X’in kimliğini yıllarca sır gibi saklayan İsrail’in neyi gizlemeye çalıştığı tartışılıyor. ABC’ye konuşan üst düzey bir İsrailli istihbarat yetkilisi, X’in yaptıklarının ortaya çıkmasının İsrail için büyük tehdit olacağını söyledi. Birçok yorumcuya göre söz konusu tutuklu İsrail’e ait çok hassas bilgilere sahipti.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ofisinin olayın duyulmasının ardından İsrailli gazetecileri toplayarak, haberin yayınlanması halinde para ve hapis cezasıyla tehdit ettiği de ileri sürülüyor.
<< Önceki Haber Yıllardır saklanan 'X' bakın kimmiş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER