Yunanistan'ın malları kapış kapış!

Rusya, Yunanistan'ın demiryollarına göz koydu.

Yunanistan'ın malları kapış kapış!

Rusya Ulaştırma Bakanı Maxim Sokolov Yunanistan Kalkınma, Altyapı, Ulaştırma ve Ağlar Bakanı Kostis Hatzidakis ile Atina'da bir araya geldi.

Rus Bakanın görüşmede mevkidaşı Hatzidakis’e “Rus Demiryolları Şirketi’nin Yunanistan Demiryolları OSE’ye ait TRENOSE’nin özelleştirilmesiyle ilgilendiğini” ilettiği öğrenildi.

Maxim Sokolov görüşme sonrası yaptığı açıklamada “Yunan hükümeti, TRENOSE’nin özelleştirilmesi ihalesiyle ilgili yayınlanan bilgilendirme amaçlı bülteni almamızı istedi. Bu süreç, bizim daha önceden de ilgilendiğimiz bir özelleştirme sürecidir” şeklinde konuştu. Detaya girmekten kaçınan Rusya Ulaştırma Bakanı “Bu süreç hakkında konuşmak için henüz çok erken. İlk önce bir ihale açılsın, biz de daha sonra durumu değerlendireceğiz” demekle yetindi.

Kalkınma, Altyapı, Ulaştırma ve Ağlar Bakanı Kostis Hatzidakis de konu üzerinde Rus tarafıyla ilk temasın yapıldığını dile getirdiği açıklamasında “Şu anda, ihaleyle ilgilenen herkesle görüşüyoruz. İhale, Haziran ayında açılacak. O yüzden şu anda yaptığımız temaslar ön görüşme sürecinde yapılan temaslardan ibarettir” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan iki bakanın karşılıklı olarak profesyonel şoför ruhsatları sayısının 1.000’den 3.500’e çıkartılması konusunda mutabakat sağladığı ve karşılıklı turist akımını arttırmak amacıyla Yunanistan ile Rusya arasındaki havayolları bağlantısını genişletecek bir ortak çalışma grubu oluşturulması konusunda anlaştıkları kaydedildi. 

azinlikca.net
<< Önceki Haber Yunanistan'ın malları kapış kapış! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER