Ünlü hacker grubu Erdoğan'ın paralarını deşifre etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak ve başdanışmanı Yiğit Bulut’a dikkati çeken Anonymous, “Reis, bize HSBC, Vakıfbank, Deutschebank ve Credit Suisse’yi anlat!” mesajı paylaştı.

SHABER3.COM

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türkçe bir mesaj gönderdi. 

Twitter hesabında Erdoğan ve ailesinin yapılan yolsuzluklardan 100 milyarlarca dolar kazandığını iddia eden Anonymous paraların tutulduğu bankaların isimlerini tek tek yazdı.
 
Türkçe mesajında Anonymous Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak ve başdanışmanı Yiğit Bulut’a dikkati çekti. 

Anonymous’un mesajı şöyle: “Reis, bize HSBC, Vakıfbank, Deutschebank ve Credit Suisse’yi anlat. Berat, Bilal ve Yiğit’le iç ettiğiniz 100 milyarlarca doları anlat. Anlat ki senin gibi bir ustadan feyz alalım!”

Anonymous’un İngilizce paylaştığı bir başka mesajda ise “IŞİD’de petrol üretimi ve kaçakçılığına dahil olan Berat Albayrak’ı hatırlıyorum. Erdoğan’ın damadı.” ifadeleri kullanması dikkati çekti.

Oldukça popüler olan dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous’un yaklaşık 7 milyon takipçisi bulunuyor.

ANONYMOUS GRUBU 

Siber saldırılarda, 'hacking' yaparak eylemler gerçekleştirdiği için "hacktivist" olarak tanımlanan grubun bilinen bir lideri ya da yüzü yok. 

Çok kalabalık bir grup olduğu gerekçesiyle kendilerine "lejyon" diyorlar.

Merkezi bir teşkilatlanması ya da emir komuta zinciri olmadığı için, herkes bu gruba üye olduğunu duyurup bir parçası olarak çalışmaya başlayabilir.

Bu da, tüm üyelerin farklı öncelikleri olabileceğini ve grubun tek bir gündemi ya da hedefi olmadığını gösteriyor.

Ancak genel hatlarıyla aktivist olan grup üyeleri, "görevi kötüye kullanmak, adil olmamak" gibi konularda suçladıkları kişileri ya da kurumları hedef alıyor ve eylemlerini herkesin görebileceği, duyabileceği şekilde yapıyor.

Örneğin bu kişi ya da kurumların internet sitelerini ele geçiriyor ya da kendi sistemlerinden çıkarıyor.

Sembolleri ise Guy Fawkes maskesi. Maske, Alan Moore'un V for Vendetta isimli romanıyla popüler olmuştu. Romanda faşist ve baskıcı bir iktidara karşı savaşan devrimci bir anarşist bu maskeyi kullanıyordu.
<< Önceki Haber Ünlü hacker grubu Erdoğan'ın paralarını deşifre etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER