Dünyada enerji ucuzlarken bizde elektriğe büyük zam

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik fiyatlarını yüzde 6,8 oranında artırdı.

Dünyada enerji ucuzlarken bizde elektriğe büyük zam

Dünyada doğalgaz, petrol gibi elektrik üretmekte kullanılan araçlar ucuzlarken Türkiye'de elektriğe büyük zam yapıldı. Elektrik perakende satış fiyatlarındaki artış dünden itibaren geçerli oldu.

Elektrik dağıtım şirketlerinin yapması gereken zorunlu yatırım ve işletme giderleri, iletim yatırım ihtiyacı ve enerji maliyetlerindeki artış sebebi ile bir fiyat ayarlaması yapmanın zorunlu hale geldiğini belirten EPDK yetkilileri, yapılan hesaplamalar sonucu perakende elektrik satış fiyatlarının yüzde 6.8 oranında artırıldığını kaydetti.

KAYIP KAÇAK BEDELİ ARTIK FATURADA 'GİZLENECEK'

Zamla birlikte EPDK çok önemli bir değişikliğe de imza attı. Düzenli olarak faturasını ödeyen dürüst abonelerin tepkisine neden olan kayıp-kaçak parası artık 2016'dan itibaren faturalarda yer almayacak. Düzenleme sonrası kayıp-kaçak, PSH, iletim bedeli gibi kalemler faturada "dağıtım bedeli" olarak bir başlık altında toplandı. Artık aboneler ödedikleri faturanın içindeki kayıp-kaçak tutarını bilmeyecek.

EPDK elektrik zammını sessiz sedasız yürürlüğe koydu. Zam oranları dağıtım şirketlerine sessizce gönderilirken, karar da yılbaşı gecesi basılan Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Her tarife döneminde yeni elektrik birim fiyatlarını kamuoyuna açıklayan ve yeni tarifeleri resmi internet sitesinde yayınlayan EPDK, 1 Ocak 2016 zamlarını kamuoyuna açıklamadığı gibi internet sitesine de koymadı.
<< Önceki Haber Dünyada enerji ucuzlarken bizde elektriğe büyük zam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER