Dünyanın en yoksul devlet başkanı Cumartesi Anneleri'ni ziyaret etti


Dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak bilinen eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica Cumartesi Anneleri'ni ziyaret etti.

'İktidarda Bir Kara Koyun- Saraysız Başkan Jose Mujica' isimli kitabının tanıtımı kapsamında Türkiye'ye gelen Mujica, Cumartesi Anneleri'ni ziyaret etti. Mujica'ya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da eşlik etti. Burada kayıp yakınları ile kısa bir görüşme yapan Mujica, fazla beklemeden alandan ayrıldı.

Cumartesi Anneleri'nin 553. buluşmasında, kayıp yakınları ellerinde yakınlarının fotoğrafları ile adalet aradı. Basının yoğun ilgi gösterdiği buluşmaya aralarında Sezgin Tanrıkulu, Pervin Buldan'ın da olduğu CHP'li ve HDP'li bazı milletvekilleri de katıldı. Buluşmada konuşan kayıp yakınları, 20 senedir burada toplandıklarını ve toplanmaya da devam edeceklerini söyledi. Kürtçe ve Türkçe yapılan konuşmalarda kayıp yakınları için adalet istediklerini dile getirdiler.

Kayıp yakınları adına yapılan açıklamada ise uzun süredir sürdürülen hak ve hukuk arayışına dikkat çekildi. Açıklamada " 553. Haftadır u toprakları mezarsız ölüler cezasız katiller ülkesi kılan hukuksuzluğun son bulması mücadelemizin haklılığıyla çıkıyoruz Galatasaray'a. 533 haftadır ülkeyi hukuksuzluk adaletsizlik girdabına sürükleyen iktidar karşı demokrasiyi, adaleti, eşitliği savunuyoruz." ifadelerine yer verildi.



CİHAN
<< Önceki Haber Dünyanın en yoksul devlet başkanı Cumartesi Anneleri'ni... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER