Avrupa Parlamentosu'nu reklendirdiler

Bu yıl Avrupa Parlamentosu ikinci kez kapılarını Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne (IFLC) açtı. Dünya çocukları, 14. Dil ve Kültür Festivali (IFLC) çerçevesinde Avrupa Parlamentosu’nda özel bir gösteri gerçekleştirdi. Geçtiğimiz sene Avrupa Parlamentosu'nun himayesinde gerçekleşen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC), bu sene Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) himayesinde gerçekleşiyor.

İşte 'Maklube' şarkısı

Video: Arşiv

160 ülkeden 2 bin 500 öğrencinin katılımıyla 30’dan fazla ülkede sahnelenen 14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) coşkusunun bu seferki durağı Avrupa Parlamentosu oldu.
 
Avrupa Parlamentosu’nda, AP Almanya Milletvekilleri İsmail Ertuğ ve Gabriele Preuss’un ev sahipliğinde gerçeklesen özel gösteride, Dünyanın Renkleri festivalinin Avrupa Birliği ve UNESCO’nun temsil ettiği değerleri kucakladığı vurgulandı.

Programın açılış konuşmasını AP Muhafazakârlar ve Reformcular Grubu (ECR) Başkanı Syed Kammal gerçekleştirdi.

Kammal, dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrencilerin birlikte barış kurmak için böyle bir etkinlikte buluşmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Büyük bir memnuniyetle ev sahipliği yaptığını söyleyen Ertuğ ise bu projenin barış için çok önemli olduğunu söyledi.

Ertuğ, “Ev sahipliği yapmam benim için gurur kaynağı çünkü dünyanın her yanından öğrenciler bir araya gelerek diyalog kuruyorlar. Bugünkü performansın Avrupa Birliği'nin bütün ilkelerini kucakladığını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

AVRUPA PARLAMENTOSU BAŞKAN YARDIMCISI'NDAN MESAJ
 
Programın en önemli konuklarından biri olan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Antonio Tajani ise Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için bir mesaj gönderdi.

Tajani, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin (IFLC) karşılıklı anlayış ve hoşgörünün olağanüstü bir örneği olduğunu vurguladı.

Tajani, “Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı olarak bu inisiyatifi içtenlikle kutluyorum. AB çok kültürlü ve çok dilli bir kurum ve bu kurumun temsilcisi olarak farklılıkları bir araya getiren böylesi önemli bir gösteriyi destekliyorum. AB projesi insan onuru, sosyal insicam, hoşgörü, ifade özgürlüğü, insanlığa saygı ve farklılıklara saygı gibi ortak değerlere inanan insanların projesi. Bu yüzden IFLC’yi destekliyor ve hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu.
 
Avrupa Parlamentosunda gerçekleşen özel programa Alman Sosyalist milletvekili Gabriele Preuss ve çok sayıda AP milletvekili ve bürokratı da katıldı.
 
Avrupa Parlamentosu grup başkanları öğrencileri kabul etti.
 
160 ülkeden 2 bin 500 öğrencinin katıldığı Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) öğrencileri Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Antonio Tajani tarafından makamında ağırlandı.

Tajani çocuklara ikramda bulunarak hediyeler verdi. Çocuklara Avrupa Parlamentosunu gezdiren Tajani, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin ‘Evrensel Barış’ parçasını dinledi.
 
Farklı ülkelerden 50 öğrencinin katıldığı gösteri öncesi AP’nin en büyük ikinci grubu Sosyalistlerin lideri Gianni Pitella ve Yeşiller'in lideri Rebecca Harms da çocukları kabul ederek, hasbıhalde bulundular.
 
CUMARTESİ YAPILACAK GALA, BELÇİKA TELEVİZYONUNDAN CANLI YAYINLANACAK
 
14. Dil ve Kültür Festivali’nin (IFLC) Brüksel Gala programı ise Cumartesi günü gerçekleşecek. Forest National’da yüzlerce öğrenci, Dünyanın Renkleri’nin gala gecesinde sahne alırken, bu muhteşem gösteri Belçika'nın Fransızca kültür kanalı La Trois’dan canlı yayınlanacak.
 
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, La Trois televizyonunun yanı sıra YouTube ve Facebook gibi sosyal medya hesaplarından da izlenebilecek.

Etkinlikle ilgili paylaşımlarda #ColorsoftheWorld, #IFLCBrussels ve #IFLC2016 hashtagleri kullanılacak.
<< Önceki Haber Avrupa Parlamentosu'nu reklendirdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER