Dünyayı şok eden katliam planı

Prens Harry'yi tahta çıkarmak için akıl almaz katliam planları deşifre olunca yargı önüne çıktı.

Dünyayı şok eden katliam planı

Beyaz ırkın üstünlüğüne inanan ve kızıl saç rengi yüzünden “marjinalize olduğunu” düşünen 37 yaşındaki İngiliz Mark Colborne, kızıl saçlı Prens Harry’yi İngiliz Krallığı tahtına çıkarmak için Prens Charles ve Prens William’ı öldürmeyi tasarlamaktan yargı önüne çıktı.

Taraf gazetesinin haberine göre, aslen Southampton’lı olan Colborne, Haziran 2014’te yakalanmış, polis evindeki aramalarda Colborne’un kaleme aldığı, “koyu saç rengine sahip insanları öldürmek istediğine” dair notlar bulmuştu. Davanın savcısı Annabel Darlow, Colborne’un, “beyaz derisi ve kızıl saçları yüzünden toplumdan dışlanmış ve kötülenmiş” hissettiğini söyledi.

Colborne’un yazdığı notlarda “Kitlesel bir misilleme istiyorum, sadece benim değil dünyadaki bütün kardeşlerimin ızdırabına dikkat çekecek kitlesel bir terör saldırısı arzuluyorum” cümleleri dikkat çekti. Kendini Norveç’te 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik’le kıyaslayan Colborne, Prens Harry’yi tahta çıkarmak için Prens Charles’ı ve Prens William’ı öldürme planları da bulunan notlar arasında.

Kardeşinin evde çok sayıda bomba yapımında kullanılan madde bulması üzerine ihbar edilen Colborne mahkemede suçsuz olduğunu iddia etti.
<< Önceki Haber Dünyayı şok eden katliam planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER