Dursun Özbek'ten Sabri Sarıoğlu açıklaması


Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA'nın sarı kırmızılı takıma herhangi bir yaptırımı olmadığını haliyle de transfer için bir engel olmadığını kaydetti. Ayrıca Başkan Özbek, Sabri Sarıoğlu hakkında, "Otomatik uzamalar camia tarafından sevilmeyen hususlar. Kendisinin bunu iptal etmiş olması ne kadar iyi bir Galatasaraylı olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Eğitim Vakfı'nın düzenlediği Galatasaray Lisesi'nin 534. kuruluş yıldönemi kutlamaları Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirildi. Kuruluş yıldönümü kutlamaları, 1965 ve 1940 yılı dönemlerinin madalya ve beratlarının verilmesiyle birlikte sona erdi.

Tören sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, dün UEFA ile yapılan görüşme hakkında bilgilendirmede bulundu. Başkan Özbek, "UEFA'da rutin toplantılardan biri oldu. Daha önce hazırladığımız raporlar vardı. Kendilerine gönderdik. Bu raporlar ile ilgili sorular soruldu. Onları cevapladık. Bu görüşmeler devam edecek. Şubat'ta bir tane daha olacak. Dolayısıyla UEFA'ya haklı gerekçelerimizi sunduk. Onlar da çok iyi karşıladılar. Görüşmeler devam ediyor. Biz de açıklamalarımızı UEFA'nın istediği formatta, şeffaf bir şekilde kendilerine gönderiyoruz. Görüşmeler pozitif, olumlu yönde gelişti. Daha da iyi hale getirmek için çalışıyoruz. Devamlı irtibat halindeyiz kendileriyle." diye konuştu.

Bir basın mensubunun 'Divan Kurulu'nda 'İkna edeceğime inanıyorum' şeklinde açıklama yapmıştınız. Galatasaray için sıkıntı görünüyor mu?' şeklindeki sorusuna Başkan Özbek, şöyle cevap verdi:

"Benim başkan olarak gitmemdeki sebep Galatasaray'ın fair play kritiklerinde karşılaştığı zorlukların sadece kendisinden kaynaklanmadığını, Türkiye'nin hem ekonomik hem de coğrafi yapısından kaynaklanan sorunlardan geldiği çok aşikar, bunu kendilerine anlattım. Bundan sonraki toplantılarda da anlatmaya devam edeceğiz. Kendilerini ikna edeceğimi umuyorum. Onun için Galatasaray'ın buradaki haklı gerekçelerini devamlı UEFA'ya aktarıyoruz."

Takımdan ayrılmak istediğini teknik heyete bildiren ve ülkesine dönen Alman futbolcu Kevin Grosskreutz ile ilgili sorulara ise başkan, "Kevin'in ayrılmasını duyduğum zaman Cenevre'deydim. Döndüm ve doğrudan buraya geldim. Hocamla görüşme fırsatım olmadı. Kendisi görüşmüş. Hocamla görüşünce ben de bilgi sahibi olacağım." yorumunda bulundu.

'Mali kriterler transfer yapmanıza engel olacak mı?' sorusuna ise Başkan Özbek, "Hayır, etkilemez. Şu anda UEFA'nın Galatasaray ile ilgili bir yaptırımı yok. Şu anda hiçbir cezai şart söz konusu değil. Bu görüşmeler sadece bizimle değil. Avrupa'da 25-27'ye yakın kulüple bu görüşmeler devam ediyor. Galatasaray'da o safhada. Bugün 'ceza alacak' gibi yaklaşımlar yanlış. Bütün UEFA'ya bağlı kulüpler izlenmektedir. UEFA sadece Galatasaray için değil, bütün Avrupa kulüpleri için aynı kriterleri ortaya koyuyor. Onun için önyargılı olmak yanlış. Galatasaray UEFA'nın istediği bilgileri bütün şeffaflığı ile kendilerine yansıtmaktadır." diye cevap verdi:

"SABRİ'Yİ KUTLUYORUM"

Bir başka basın mensubunun 'Sabri Sarıoğlu'nun opsiyonu iptal edildi. Umut'un sözleşmesinin otomatik uzaması ile alakalı size bir talebi oldu mu?' sorusuna Dursun Özbek, "Umut'un sözleşmesinden kaynaklanan bir durumdu. Sabri'yi çok iyi bir Galatasaraylı olmasından dolayı kutluyorum. Otomatik uzamalar camia tarafından sevilmeyen hususlar. Kendisinin bunu iptal etmiş olması ne kadar iyi bir Galatasaraylı olduğunu gösteriyor. Kendisine bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyorum." diyerek cevap verdi.

Şampiyonlar Ligi'nde Astana ile oynayacakları kritik maç için ise sarı kırmızılı yönetici, "Gayet iyi hazırlanıyoruz. İyi bir netice ile çıkacağız. Bundan sonraki hedefimiz UEFA Kupası. Hem hocamız hem de futbolcularımız son derece istekli bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyorlar." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Dursun Özbek'ten Sabri Sarıoğlu açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER