Duruşma ve ameliyat yorgunluğunu ata binerek atıyorlar


Antalya Barosu'na kayıtlı Av. Ertekin Kök ve özel bir hastanede çalışan kalp ve damar hastalıkları uzmanı Opr. Dr. Özgür Akkaya'nın ortak noktası at sevgisi. Ata sporrlarından rahvan at biniciliğini yaşatmak için ülke genelinde düzenlenen yarışları hiç kaçırmıyorlar.

Küçük yaştan itibaren ata bindiğini belirten Opr. Dr. Akkaya, kurduğu çiftçiliğinde beş atının bulunduğunu söylüyor. At binme ve beslemenin kendisinde bir tutku olduğunu belirten Akkaya, "Hastanede çoğu zaman by-pass ameliyatından sonra günün yorgunluğunu, çiftlikte ata binerek atıyorum. At besleme ve binme, bende küçük yaştan beri bir tutku. Ata binince tüm yorgunluğum gidiyor. Kalp ameliyatından sonra soluğu çiftlikte alıyorum. Yörük çocuğu olarak ata binmeyi çok seviyorum." diye konuştu.

Manavgat ilçesinde avukatlık yaptığını belirten Kök de bir Yörük çocuğu olarak küçük yaştan beri ata binmeyi çok sevdiğini söyledi. Duruşmadan çıktıktan sonra günün yorgunluğunu, Manavgat'ta bir arkadaşının çiftliğinde ata binerek attığını vurgulayan Av. Kök, "Ata binince tüm yorgunluğum gidiyor. At üstünde kendimi bir kuş kadar özgür ve hür hissediyorum. Duruşmadan sonra çiftliğe giderek ata binmeyi dört gözle bekliyorum. Günün stresinden kurtulmak için herkese ata binmeyi tavsiye ediyorum. Zaten ata binme, bizim ata sporumuz." dedi.

Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan, 72 yaşındaki en yaşlı rahvan at binicisi İzzet Kirlioğlu ise 62 yıldır aralıksız ata bindiğini söyledi. Bu ata sporunun yaşamasında Ertekin Kök ve Özgür Akkaya'nın katkısının yüksek olduğunu belirten Kirlioğlu, ailelerin küçük çocuklarını, özgüven oluşması için ata bindirmesi tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan "İpek Yolu" projesi kapsamında, 750 yıllık Selçuklu hanı olan Manavgat Beydiğin Kargıhan'dan, İbradı'nın Ormana Mahallesi Eynif Ovası'na at safari turları düzenleyen çiftlik sahibi Mustafa Deniz, geçen sene ABD'den Almanya'ya, Hollanda'ya, Belçika'ya, Kanada'ya ve İngiltere'ye kadar çeşitli ülkelerden 500 at tutkununu tura çıkardıklarını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Duruşma ve ameliyat yorgunluğunu ata binerek atıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER