Dusan Ivkovic: Bu maçı kazanmayı hak ettik


GAZİANTEP (CİHAN)- Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Royal Halı Türkiye Kupası'nda Galatasaray karşısında aldıkları galibiyeti değerlendirerek, maçı kazanmayı hak ettiklerini dile getirdi.

Tek maç serilerini oynamanın kolay olmadığını belirten Ivkovic, "18 top kaybettik ve 12 de asistte kaldık. Bu bizim oyunu kontrol edemediğimizin göstergesi. İlk yarıda rakibimiz çok fazla serbest atış kullandı. İkinci yarıda daha iyi oynadık." diyerek, şunları söyledi:

"Bizim daha çok çalışmaya ve daha az maç oynamaya ihtiyacımız var. Ama takvim buna müsait değil. Yorucu bir yolculukla buraya geldik. Takımın isteği ve 16 hücum ribaundu sayısı önemliydi. Maçı kazanmayı hak ettik. Kısa süre içerisinde Darüşşafaka Doğuş ile karşılaşacağız. O maçın çok daha zorlu geçeceğini düşünüyorum."

Anadolu Efes oyuncusu Cedi Osman ise çok iyi mücadele ettiklerini söyleyerek, "İlk yarıda çok sayı yememize rağmen ikinci yarıda daha iyi savunma yaptık. Artık yarı finalde oynayacağımız maçı düşüneceğiz. Darüşşafaka Doğuş'u yenerek finale kalmak istiyoruz. Ardından da finalde şampiyonluk için mücadele edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

ERGİN ATAMAN: GAZİANTEP'TE GÜZEL BİR TURNUVA OLUYOR

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman maç sonu yaptığı açıklamada, takımının Euroleague takımına yakışır şekilde bir mücadele ortaya koyduğunu kaydetti. Ataman, şöyle konuştu:

"Öncelikle Anadolu Efes'i tebrik ediyorum. Sonuçta eleme maçıydı ve son bölümünü rakibimiz daha iyi oynadı. Aslında ilk yarıda da basketbol adına tüm doğruları yaptık. Ancak Heurtel'in oyuna girdikten sonra bireysel performansıyla attığı 17 sayı önemliydi. İlk yarıyı daha farklı bitirebilirdik. Üçüncü periyotta da hep maçın içinde kaldık. Özellikle iki oyuncumuz çok düşük yüzdeyle oynadı. Ender de son bölümlerde çok yoruldu. Maçın son anlarında Arroyo'nun eksikliğini hissettik. Gaziantep'te güzel bir turnuva oluyor. Tüm takımlara başarılar dilerim."

Karşılaşmada 14 sayı ile oynayan Kerem Gönlüm ise yaptığı açıklamada, "Gaziantep'e gelirken hedefimiz kupayı kazanmaktı. Çok iyi mücadele ettik ama sonuçta eleminasyon sistemi ve kazanan da yoluna devam ediyor. Düşük yüzdeyle oynadık ve çok da yorulduk. Ama oyunun kontrolü hep bizdeydi. Yorgunluk bizi etkiledi. Yapacak bir şey yok. Yoluna devam eden takımlara başarılar diliyorum. Kupayı kazanmaya gelmiştik ama olmadı." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Dusan Ivkovic: Bu maçı kazanmayı hak ettik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER