Duygun Yarsuvat: Kendi ayağımıza sıkıyoruz


Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı Duygun Yarsuvat, eski iki başkan arasında yaşanan tartışmalar için "Kendi ayağımıza sıkıyoruz." dedi.

Galatasaray Kulübü'nün Ocak Ayı Divan Kurulu Toplantısı Galatasaray Lisesi'nin Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda Galatasaray'ın eski başkanlarından Duygun Yarsuvat, kürsüye çıkarak Adnan Polat ile Ünal Aysal arasında yaşanan tartışmalara değinerek sarı kırmızılı camianın birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Başkan Yarsuvat, her gazeteyi açışta, her televizyonun düğmesine basışta Galatasaray ile ilgili olumsuz haberler gördüğünü ve üzüldüğünü belirterek, "Uzun zamandan beri düşünüyordum, düşündüğüm doğruymuş. Benden önce de temas edenler oldu. Her gazeteyi açışta, her tv düğmesine basışta Galatasaray ile ilgili olumsuz haberler görüyoruz. Bunun müsebbibi biziz. Ayağımıza kurşun sıkıyor. Bir başkan çıkıyor, Galatasaray hakkında sözler sarfediyor. Ardından bir başkan çıkıyor, o da onun hakkında sözler sarf ediyor. Galatasaray'ı bu şekilde, götüremeyiz. Galatasaray bu şekilde başarıya ulaşamaz." dedi.

Bu olumsuzlukların divan toplantısında tartışıldığını da belirten Başkan Yarsuvat, "Tartışmalar öyle hale geldi ki Galatasaraylı, derin Galatasaraylı, liseli, liseci tabirleri sırasıyla kullanılıyor. Bunlar Galatasaray'ı bilmiyorlar. Galatasaray ilkelerini benimsemiş herkes Galatasaraylıdır. Ama o ilkeleri benimsemiş olması gerek. Galatasaray bir kültürdür. Galatasaray ilkokulu ile lisesiyle, üniversitesiyle, spor kulübü ile, vakıflarıyla bir kültürdür. Galatasaray camiası diyoruz bu yüzden." diyerek, şunları söyledi:

"Galatasaray'ın ilkeleri şu gördüğünüz salonda büyümüş, gelişmiştir. 110 yıl değil, 149 yıldır Galatasaray'da bu ilkeler yetişmiş ve yeşermiştir. Galatasaray o kadar güçlüdür ki okulu olduğundan dolayı. Kardeş kulüplerimiz okul kurmaya başladılar. Beşiktaş Koleji açıldı ve kapandı. Ardından dost kulübümüz, Asya'da okul açmaya çalışmıştır. Açılmış okullara kendi ismini vermeye çalışmıştır.

Galatasaray'ın bulunması Türkiye'nin de şansıdır. Galatasaray devletin malıdır. Bir çok devlet insanı çıkartmıştır. Herkes özel üniversite vakıf üniversitesi zanneder. Galatasaray bu nedenledir ki diğerlerinden farklı ve bir kültürdür. Bu kültürü benimseyen herkes, Galatasaraylıdır. Liseli, liseci, derin, sığ diye sıfatlarla Galatasaraylıların bölünmesine müsaade etmeyelim. Bu tarz konuşmaları başkanlık yapmış isimlerden duymayalım."
CİHAN
<< Önceki Haber Duygun Yarsuvat: Kendi ayağımıza sıkıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER