Duygun Yarsuvat: Trabzonspor yenilgisi sonrası yıkıldım

Duygun Yarsuvat: Trabzonspor yenilgisi sonrası yıkıldım

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, başkanlığı döneminde en üzüldüğü olayın Trabzonspor'a 2-1 yenildikleri maç olduğunu ve o maç sonrası yıkıldığını söyledi.

Duygun Yarsuvat, sarı kırmızılı kulüpte başkanlığa veda etmesine son iki gün kala Galatasaray Kulübü'nü takip eden basın mensupları ile Türk Telekom Arena Stadı'nda bir araya geldi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yarsuvat, "7 aylık süre içinde sizlerle bir arada olduk. Sizlere açık vermemeye çalıştım ama başarılı olamadım. Aklıma geleni söyleyen bir adamım. Bir takım olaylara sebep oldum. Bazıları haberleriyle beni ve taraftarları kızdırdılar. İki şafak vakti kaldı. Cumartesi günü sizlerle beraber başlayan macera sona erecek. Basın toplantısında yapacağım işleri açıklamıştım. Bunları gerçekleştirdiğimi göreceksiniz." diye konuştu.

Yönetime talip oldukları zaman Galatasaray'ın boşluk içinde olduğunu belirten Duygun Yarsuvat, "Kimse sahip çıkmak istemiyordu. Birden bire biz çıktık. Bu işi bugüne kadar getirdik. Sporda başarılı bir duruma geldik. Mali açıdan toparladık. Önümüzdeki yıl için UEFA'nın standartlarını yakaladık. Bu o kadar önemliydi ki gönül rahatlığı ile sizlerin karşısına çıktım." diyerek, şöyle devam etti:

"Spor kulüpleri başarıya endekslidir .Galatasaray başarılı olması gerekir. Bu sene 8. olalım diyemezsiniz. Başarılı olmayabilirsiniz son iki maçta kaybedebilirsiniz ama buraya kadar başarıyla gelebilmek büyük bir özveriyle olmuştur. Bütün yönetim kurulundaki arkadaşlarım ellerinden geleni yapmışlardır. Şu anda bilançoya baktığım zaman, futboldaki durumu bana sormayın. Yaşayacağız ve göreceğiz. Arkadaşlarımın da bir tahminde bulunmasını istemiyorum. İstediğimiz gibi olabilir de olmayabilir de."

Başkan adaylarının 'Ortak akıl' projesini değerlendiren Yarsuvat, "Buraya kadar başarı ile geldik. Yapmış olduğumuz operasyonlar zamanında olmuştur. Ortak akıl, beyin diyorlar. Ortak akıl belli bir seviyedir. Ortak aklın üstünde yol gösterecek başkan aklı olması gerekir. Türk toplumunda Atatürk çıkmıştır. Ortak aklın üstünde biridir. Ortak akıl olarak devam etseydik, istiklal harbini yapamazdık. Bunları düşünmemiz gerekir." dedi.

Başkanlığa geldiklerinde Obez bir Galatasaray aldıklarının hatırlatılmasına ise Yarsuvat, "Biz bunu tedavi etmeye başladık. Yeni bir metot var. Hem perhiz, hem de amaliyet yaptırıyorsunuz. Şimdi geçmişe nazaran iyi durumda. Borsada bile hisse senetleri büyük artış gösterdi. Bu şekilde devam ederse Galatasaray Spor Kulübü'nün önü açıktır." diye konuştu.

"KÖTÜ ANTRENÖRÜN ELİNE BIRAKILMIŞ İYİ OYUNCULAR VARDI"

Fatih Terim'e teşekkür mesajı göndermesi hakkında ise Başkan, "Çalıştığım bütün kurumlarda çalıştığım arkadaşlarıma yazı yazarım. Dönemimin sonuna geldiği için arkadaşlarımın hepsine mektup yazdım. Fatih Terim'e de yazdım ve bugünkü takımı kuranda odur. Bir takım tatsız şeyler oldu ama Fatih Terim Galatasaraylı bir arkadaşımızdır. Bugün şampiyon kadromuzun kurucusudur. Kötü bir antrenörün eline bırakılmış iyi oyuncular vardı. Biz kendilerine iyi olduklarını söyledik ve bu duruma geldik. Bu yüzden Fatih Terim'e teşekkür mektubu yazdım." ifadelerini kullandı.

"HAYATIM BOYUNCA 'KEŞKE' DEMEDİM"

Öte yandan Başkan Yarsuvat, görev süresi boyunca 'keşke' dediği bir anısının da olmadığını ifade etti. Son maçlara yönelik yapılan şike iddialarına ise Duygun Başkan, şöyle cevap verdi:

"İngiltere'deki, Brezilya'daki maçları seyredin, hiç kimsenin aklına şeytani bir şey gelmez. Niye bunlar yapılıyor? Bu yöneticinin kendi ruh halinden yapılıyor. Cevap vermek bile bana fuzuli geliyor. Akıl dışı şeylere. Avrupa'da anket yapılmış, insanlar kandırılmak isteniyor. Ben kendi oyuncularımı bilirim. Kalecilerde hata yapar. Beşiktaş'ın kornerden yediği gole Beşiktaş'ın kalecisi şike mi yaptı diyeceksiniz. Kalkıp ta o kaleciye araba mı yolladık. Bunu söyleyenler onu düşünsün."

"TRABZONSPOR'A YENİLİNCE YIKILDIM"

Başkanlığı döneminde ise Trabzonspor'a 2-1 yenildikleri maç sonrası çok üzüldüğünü kaydeden Yarsuvat, "O maçtan çıkarken yıkılmıştım. En sevineceğim olay daha yaşanmadı. Onu da gelecek hafta yaşayacağız." dedi.

Başkanlığı döneminde şike iddiaları hakkında yaptığı açıklamalara yapılan eleştirilere de "Ben şike yapılmıştır veya yapılmamıştır demedim. Ben ceza mahkemesi hukuku dersini anlatırım. Aziz Yıldırım'ın yargılandığı mahkeme yanlıştır dedim. Bunu şikeye çevirdiler. Demiş olsam derim. Şike var mı yok mu bana ait olan bir dava değil." diyen Yarsuvat, borçlar hakkında da açıklamalarda bulundu:

"192 milyon lira kredi aldık. 135 milyonu ile borçları ödedik. 38 milyon lirada faiz ödedik. Bütün para muslukları kesilmiş bir kulübü 3 milyon lira ile döndürebildik. 50 milyon lirayı 2014 Aralık ve Kasım ayları için. Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ayları için harcadık futbolculara ve basketbolculara borcumuz kalmadı. Kadın basketbolcularımız şampiyon oldu. Diğer branşlarda da başarılı gidiyoruz. Biz bunu ayda 3 milyon lira ile yapabildik. Biz Ahmet'in zannettiği kadar IQ'su düşük insanlar değiliz."

"FENERBAHÇE-GALATASARAY ARASINDAKİ DÜŞMANLIK SONA ERSİN DİYE ÇALIŞTIM"

İki büyük camia arasında düşmanlığın sona ermesi içinde çok çalıştığını kaydeden Yarsuvat, "Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gittim. Vaktim çok azdı. Başarılı oldum. Hiç değilse tohumlarını ektim. Bu çekişmede sorumlu olanlar yöneticilerdir, bizleriz. Öyle fanatikler var ki sarı kırmızı rengi bir arada gördükleri zaman deliriyorlar. Sarı laciverti bir araya gördükleri zaman çıldırıyorlar. Hepsi aynı insan, sporda bir eğlence. Beni Fenerbahçeliler beni nasıl görüyor bilemem. Fenerbahçe başkanlığına adaylığımı koyarsam, beni de seçerlerse nasıl gördüklerini anlarım." diye konuştu.

Cesare Prandelli ile yolların nasıl ayrıldığını da tekrardan anlatan Yarsuvat, "Biz seçildiğimiz hafta Başakşehir maçımız vardı. Abdurrahim'e telefon açtım, hemen gitti ve gözyaşları ile döndü. 4 tane gol yemiştik. Motivasyon açısından Prandelli ile devam edeceğiz dedik. Futbolcuların eşleriyle yemek düzenledik. Futbolcu odasında bir adamı bekliyor olarak gördüm. Dedim bu iş bitmiş ama bir şey yapmadık. Anderlecht maçının ardından bu işin olmayacağı ortaya çıktı. Ben Hollanda'daydım, İstanbul'a telefon ettim. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ortak olarak Hamza Hoca ile görüşmüşler. Fatih Terim'in rızası da alınmış." dedi.

Başkan Yarsuvat, toplantı sonrası basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Duygun Yarsuvat: Trabzonspor yenilgisi sonrası yıkıldım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER