Duyun bu çığlığı!

Darbe tiyatrosunun en küçük mağduruKHK mağduru olan Filipinli anne ve 13 aylık kızının çilesi devam ediyor.

Kürsüden Veda Hutbesi'ni okudu, 15 Temmuz mağdurlarına sahip çıktı

KHK mağduru Filipinli anne ve 13 aylık kızının çilesi devam ediyor

Darbe tiyatrosunun en küçük mağduruKHK mağduru olan Filipinli anne ve 13 aylık kızının çilesi devam ediyor.
KHK kapsamında kapatılan Turgut Özal Üniversitesinde okuduğu için sınırdışı edilmek üzere "idari gözetim altında tutulan Filipinli anne Karen Lim, şimdi de Kocaeli Kocaeli Geri Gönderme Merkezine nakledildi. Evdeki dondurulmuş süt stoklarıyla kızına bakmaya çalışan baba Barış Deyirmenci, süt stokunun bitmesi üzerine 13 aylık kızını da polis merkezine götürüp annesine teslim etmek zorunda kaldı.

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, KHK kapsamında kapatılan Turgut Özal Üniversitesinde okuduğu için sınırdışı edilmek istenen Filipinli bir anne ve 13 aylık çocuğunun durumu bir süre önce gündeme getirmiş ve "Gerçekten de at izi it izine karışmış! 13 aylık Türk vatandaşı Huma Filipinli annesiyle birlikte sınırdışı ediliyor. Duyarsız kalmayın, 'Zalimin zulmüne sessiz kalan dilsiz şeytandır' Unutmayın!" demişti.

Filipinler vatandaşı olan Karen Lim 2008 yılında Türkiye’ye gelmiş ve Türk vatandaşı Barış Deyirmenci ile evlenmişti. Türkiye'de çalışma izni bulunan Lim, çalıştığı üniversite kapanınca oturma izni alabilmek için Ankara İl Göç İdaresi’ne başvurmuştu. Ancak gittiği Göç İdaresinde hakkında “Sınır Dışı Etme Kararı” bulunduğu söylenerek “İdari Gözetim” altına alınmak üzere Kavaklıdere Polis Merkezi’ne gönderilmişti.

KARARIN "DURDURULDUĞU" SÖYLENDİ AMA BİR SONUÇ ALINAMADI

Peki aradan geçen süre içinde ne oldu? Odatv'nin edindiği bilgiye göre, mağdur annenin durumu hala çözülemediği gibi, yeni sıkıntılar yaşamaya devam etti.

8 yıldır yaşadığı, çalıştığı, evlendiği ve çocuk sahibi olduğu ülkeden ayrılmamak için yetkililerden yardım istedi. Karen’in sınır dışı edilmesini önlemek için İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve oturma iznini verecek kurum olan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile görüşüldü ancak olumlu sonuç alınamadı.

22(67).jpgFilipinler’e sınır dışı etmek üzere 13 Kasım 2016, Pazar akşamı için Ankara-İstanbul-Manila uçak bileti alındı. Yedinci günün sonunda çıkış raporu almak üzere 13 aylık kızı Huma ile birlikte kaldığı polis merkezinden çıkarıldı. Sağlık raporunun alınmasının ardından Ankara İl Göç İdaresinde havalimanına gitmek için beklemeye başladı.

BEBEĞİNİ ANKARA'DA BIRAKTI

Burada kendisine hakkındaki sınır dışı kararının durdurulduğu, durumunun yeniden değerlendirileceği ve bu süreçte Ankara dışında bir geri gönderme merkezine gönderileceği söylendi. Karen geri gönderme merkezine gitmek istemedi, Ankara’da kalmak istediğini söyledi. Göç İdaresi görevlileri ve polis ise, polis merkezi için giriş raporu alınacağı gerekçesiyle Karen’i araca bindirerek önce Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesine sonra Sincan Devlet Hastanesine götüreceklerini söyledi.

Ancak bu hastaneler yerine Kocaeli Geri Gönderme Merkezine götürüldü.

Karen, hastaneye gidip geri döneceğini zanettiği için yanına hiçbir şey almadığı gibi bebeğini de Ankara’da bırakmak zorunda kalmıştı.

14 Kasım Pazartesi günü CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile CHP OHAL İzleme Komisyonu ve PM Üyesi Yıldırım Kaya, TBMM'de basın açıklaması yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 15 Kasım 2016, Salı günkü grup toplantısında yaptığı konuşmada Karen Lim'in yaşadığı mağduriyete değindi.  

Bir gün sonra da, yani 16 Kasım'da bu kez CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yazılı soru önergesi vererek "Hakkında adli veya idari soruşturma olmayan birinin 13 aylık yavrusundan zorla ayrı bırakılmasını ve ailenin parçalanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sordu.

BABA, ÇOCUĞA BAKAMAYINCA ANNESİNİN YANINA GÖTÜRDÜ

Tüm bunlara rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilemezken, Karen Lim'in Kocaeli'ne gönderilmesinden beri Ankara'da bebeğe bakmaya çalışan baba Barış Deyirmenci, evdeki dondurulmuş anne sütü ile küçük bebeği emzirmeye çalıştı. Ancak bir süre sonra dondurulmuş sütlerin bitmesi üzerine, 19 Kasım Cumartesi günü küçük bebeği Kocaeli Geri Gönderme Merkezine götürerek annesine bırakmak zorunda kaldı.

Yabancı bir ülkeden gelen Karen Lim'in tek suçu, eğitim gönüllüleri tarafından kurulan bir üniversitede çalışmaktı.
<< Önceki Haber Duyun bu çığlığı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER