Edirne'de 2 saatlik yol uygulamasında 117 kaçak göçmen yakalandı

Edirne'de 2 saatlik yol uygulamasında 117 kaçak göçmen yakalandı

Türkiye'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır ili olan Edirne'ye kaçak göçmen akını yaşanıyor. Güvenlik güçlerinin iki saatlik yol uygulamasında 117 kaçak göçmen yakalandı.

Savaşların ve ekonomik istikrarsızlığın yaşandığı Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen kaçaklar binlerce kilometrelik yolu kat ettikten sonra Türkiye'ye ulaşıyor. Avrupa ülkelerine doğru umut yolculuklarını sürdürmek isteyen kaçak göçmenler Ege ve Trakya illerine akın ediyor. Denizden yapılan tehlikeli yolculuk ise çoğu kez facia ile sonuçlanıyor. Bu nedenle denizden gitmek istemeyen kaçak göçmenlerin çoğunluğu Türkiye'nin Avrupa'ya komşu ili Edirne'ye geliyor.

Yıl içerisinde Edirne'ye gelen binlerce kaçak, güvenlik güçleri tarafından yakalanıyor. Yakalanan kaçakların umut yolculuğu hayali sınırda son bulurken bazıları komşu ülkelere geçmeyi başarıyor. Ocak ayından bu yana yapılan kontrollerde çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu 11 bin kaçak göçmen yakalandı. Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yapan kaçaklar ile Edirne'de ikamet etme izni olmayan kaçakların şehre girişine izin verilmiyor.

Yabancıların şehre girişinin engellemesi amacıyla Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 24 saat denetim yapıyor. Edirne'ye giriş yapacak araçlar durdurularak arama yapılıyor. Gece saatlerinde TEM otoyolu ve gişelerde yapılan uygulamalarda çok sayıda kaçak göçmen yakalandı.

Denetimlerin iki saatlik bölümünde aralarında Suriye, Irak ve Pakistan uyruklu şahısların olduğu 117 kaçak grup ile kaçaklara organizatörlük yapan bir kişi yakalandı. Yapılan kontrollerde Edirne'de ikamet izni bulunmayan Suriyeli kaçaklar ikamet izni aldıkları illere geri gönderildi. Pasaport ve belgesi olmayanlar kaçaklar ise Edirne Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'ne gönderiliyor.

Bu arada Edirne'de 1 Ocak tarihinden bu yana yapılan kontrollerde 11 bin kaçak göçmen yakalandı. CİHAN
<< Önceki Haber Edirne'de 2 saatlik yol uygulamasında 117 kaçak göçmen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER