Edirne'de 7 üniversiteli kız gözaltına alındı


Trakya Üniversitesi'nde okuyan 7 kız öğrenci Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Edirne'nin en işlek caddelerinden biri olan Saraçlar'da Kadın Hakları Günü nedeniyle toplanan Demokratik Gençlik (DEM-GENÇ) üyesi bir grup basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasından sonra çeşitli sloganlar atan kız öğrenciler, olaysız bir şekilde dağıldı. Basın açıklamasının görüntü kayıtlarını inceleyen polis, 'Suç ve Suçluyu övme, Terör Örgütü Propagandası Yapmak' gerekçesiyle operasyon yaptı.

Sabah saatlerinde il merkezindeki değişik adreslere yapılan operasyonda E.K, B.K, H.G, N.O, P.T, Ş.E ve P.Y isimli kız öğrencileri gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgusu tamamlayan öğrenciler sağlık Edirne 1. Murat Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Üniversite öğrenciler daha sonra güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Araçtan indirilen kızlara adliye bahçesindeki toplanan çok sayıda arkadaşı 'Zılgıt' çekerek destek verdi. Savcılığa sevk edilen 7 kız öğrencinin sorgusu devam ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Edirne'de 7 üniversiteli kız gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER