Edremit'in kurtuluş kutlamalarından eğlence kısımları çıkarıldı

Edremit'in kurtuluş kutlamalarından eğlence kısımları çıkarıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünün kutlama hazırlıkları kapsamında Belediye Başkanı Kamil Saka, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüş ve önerilerini aldı. Kutlamaların, geniş bir katılım ve tören geçişleriyle Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacağı açıklandı.

Önceki gün Kaymakam Ali Sırmalı başkanlığında protokol üyelerinin katılımıyla yapılan toplantının ardından Başkan Saka, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya geldi. Belediye meclisi üyeleri, esnaf ve meslek odaları temsilcileri, dernekler, vakıf ve kooperatif gibi ilçede örgütlü sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerini dinleyen Saka, terör olayları sebebiyle bu yılki kutlamalarda müzikli ve eğlenceli bölümlerin yer almayacağını, geçen yıl olduğu gibi yine Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacağını ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla tören geçişlerinin yer alacağını söyledi. Başkan Saka, "İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu, çeşitli yarışmalarla daha renkli bir şekilde kutlamayı arzu ediyoruz ancak son zamanlarda yaşadığımız terör olayları hepimizi derinden üzüyor. Henüz bugün sabah, dört polisimizin şehit olduğu haberini aldık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyorum. Bu nedenle bu yılki kutlama programında eğlenceli bölümlere yer vermiyoruz ancak ulu önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde gerçekleştirilen ulusal kurutuluş mücadelemizi ve ulusumuzun tutsak edilemeyeceğini gelecek kuşaklara daha iyi aktarabilmek için vatandaşlarımızla birlikte kutlayacağız." dedi. Saka, kurtuluş gününde törenlerin ardından Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin yapılacağını söyledi.

Bu arada 2016 yılındaki kurtuluş günü hazırlıkları için Edremit Yardımsevenler Derneği Şube Başkanı Nihal Molvalıoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Nedret Aldemir, ADD Güre Şube Başkanı Sinan Kahyaoğlu, Körfez Türkü Sevenler Derneği Başkanı Zeki Çiçek, Kent Konseyi Genel Sekreteri Metin Tunçer, Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Yusuf Şahintürk, Edremit Türk Müziği Konservatuvarı Derneği Başkanı Fatma Dilara Kaya, Edremit Çevre Sağlığı ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Şeniz Tuncel, Çevre Sağlığı ve Doğayı Koruma Derneği üyesi Nurten Yıldırım'dan oluşan bir komite kuruldu. Gelecek seneki kurtuluş gününün daha geniş kapsamlı kutlanması için komite tarafından hazırlıklara başlanmasına karar verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Edremit'in kurtuluş kutlamalarından eğlence kısımları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER