Edremit'te çağdaş ve modern kent için imzalar atıldı.

Edremit'te çağdaş ve modern kent için imzalar atıldı.

Edremit Belediyesi ve TMMOB'a bağlı Meslek Odaları arasında 'Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi Ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki ve Teknik İşbirliği Protokolü' yapıldı.

Edremit Belediye Başkanlığı'nda gerçekleşen görüşmede Başkan Kamil Saka, Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin ve TMMOB temsilcileri sağlıklı kentleşme için bir araya geldi. Kentsel gelişimin öncelikle nitelikli bir yapılaşmadan geçtiği belirtilen görüşmede, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak hareket edilmesi gerektiği vurgulandı. Edremit'te tarihi, kültürel, doğal ve çevresel değerlerin korunarak geliştirilmesi, karşılıklı dayanışma içerisinde yerine getirilmesi savunuldu. Bu kapsamda belediye sınırları içerisinde yapı ruhsatı gerektiren tüm yapı projelerinin ve yapı kullanma izni eki projelerinin yürürlükte bulunan ilgili kanunlara, yönetmeliklere, genelgelere ve bu protokol hükümlerine göre ilgili Meslek Odası'nca incelenmesi, müellif/fenni mesul sicil uygunluğunun denetlenmesi sağlanacak.

Gelişen ve büyüyen Edremit'in modern bir kent haline gelmesi için her adımı atacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Kamil Saka, "Edremit'te sağlıklı kentleşmeyi sağlamak ve bu çalışmaları meslek odalarımızla birlikte el ele yürütmek istedik. Bu sayede onlarında görüşünü alarak kentimizde sağlıklı yapıların yer almasını sağlayacağız. TMMOB ile yaptığımız dayanışmayla birlikte Edremit'i ileriye taşıyacağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Edremit'te çağdaş ve modern kent için imzalar atıldı. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER