Efeler Konağı projesine GEKA desteği

Efeler Konağı projesine GEKA desteği

Aydın'ın Efeler Belediyesi tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansına (GEKA) tarafından desteklenmeye uygun bulunan "Tarih, Efeler Konağı'nda Kültür, Sanat ve Turizme Açılıyor" projesinde imzalar atıldı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, proje hakkında görüşmek ve sözleşme imzalamak için GEKA'nın Denizli'deki merkezini ziyaret etti. Başkanı Özakcan ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, sözleşmeyi imzaladı.

GEKA tarafından 2015 yılı alternatif turizm proje teklif çağrısı üzerine hazırlanan proje, Efeler Belediyesi ile Aydın Valiliği ortaklığıyla tarihi yapıların restorasyon ve renovasyonla günümüze kazandırılmasının ilk çalışması olacak. Efeler Konağı'nda mahalli ürünlerin, tarih ve kültür öğelerinin turizme entegre edilmesi ve alternatif turizm öğelerinin yenilikçi yöntemlerle tanıtılması önceliğiyle hazırlanan proje, Aydın'da el sanatlarıyla uğraşan ev hanımı ve sanatkarların eserlerini günyüzüne çıkaracak, bölgedeki el sanatlarıyla mahalli sembollerin bilinirliğini ve turizme kazandırılmasını sağlayacak. İmzaların atılmasından sonra konuşan Genel Sekreter Alata, projenin hayırlı olmasını temenni etti. Alata, "Bir kentin yöresel ürünleriyle, tarihi eserleriyle yeterince tanınması ve tanıtılması önemlidir. 2015 yılı alternatif turizm proje teklif çağrısında Efeler Belediyesi'nin 'Tarih, Efeler Konağı'nda Kültür, Sanat ve Turizme Açılıyor' projesi, GEKA tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur. Bundan sonra da işbirliği içerisinde, güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum." dedi.

Amaçlarının, Aydın'da alternatif turizmin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu belirten Başkan Özakcan ise, "Efeler Belediyesi, Aydın ilinin büyükşehir olmasından sonra kurulmuş bir belediyedir. Kısa sürede böyle önemli bir projeye imza atmak, bizim için önemli bir başarıdır. Bu bizim ilk proje ve ilk başarımızdır. Birçok zenginliğe sahip ilimizin tanıtımı maalesef hep eksik kalmıştır. Kültür turizmini Aydın merkezine çekerek, gerek yerli gerekse yabancı turistlerin merkezde zaman geçirmelerini amaçlamaktayız. Efeler Konağı yapısının restorasyonunu, renovasyonunu yaparak başlayacağız. Yerel üretim tekniklerinin ve yöresel teknikler içeren özel müzelerin yaygınlaştırılması doğrultusunda restore edilen Efeler Konağı ve içinde üretilen el sanatları, Aydın'ın sembollerinin yer aldığı görseller sergilenecektir. Böylece Efeler Konağı bir sergi alanı, bir müze ve bir tanıtım mekânı olarak da kullanılacak. Efeler Konağı ve içinde sergilenecek olan yöresel el sanatları ve Aydın'ın kültürel değerlerini yansıtan sembolik değerlerin, istenen etkiyi yaratacağına inanıyorum. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Efeler Konağı projesine GEKA desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER