Eğitim Sen: Öğretmenlerin sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz


Eğitim Sen Elazığ Şubesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Öğretmenlerin sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz." denildi.

Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fuat Koç tarafından yapılan açıklamada öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekildi. Koç açıklamasında şunları kaydetti: "12 Eylül cuntasının bir ürünü olan '24 Kasım Öğretmenler Günü' 12 Eylül cuntasının ve günümüzdeki temsilcilerinin nasıl bir öğretmen istediğinin simgesidir.Eğitim Sen'in 24 Kasım'ı Öğretmenler Günü olarak kabul etmesi demek, 12 Eylül rejimini,uygulamalarını ve düşüncesini benimsemek, TÖB-DER'in kapatılmasını ve binlerce öğretmenin mağdur edilmesini onaylamak, 12 Eylül ve AKP zihniyetinin yaratmak istediği itaatkar öğretmen profilini kabul etmek anlamına gelmektedir. Türkiye'de eğitim sisteminin yıllardır çözülmeyen sorunları,öğretmenleri ve diğer eğitim emekçilerini diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre çok daha fazla olumsuz etkilemeyi sürdürmektedir. Türkiye'de öğretmenlerin yıllardır karşı karşıya oldukları güçlükler, hangi şartlarda çalışmak zorunda oldukları bilinmesine rağmen kalıcı sorunlarına çözüm üretmek için somut adımlar atılmaması kabul edilemez."

Koç açıklamasının devamında öğretmenlerin sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini belirterek şöyle devam etti: "Türkiye'de öğretmenler, OECD ülkeleri içinde en düşük maaşı alan öğretmenler arasında. Öğretmenlerin yüzde 80'i geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda,üçte ikisi ise borçlanarak hayatını sürdürmek zorunda kalmıştır. Öğretmenler sık sık değişen eğitim politikaları nedeniyle siyasi iktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın elinde adeta oyuncak haline gelmiştir. 300 bini aşkın işsiz öğretmenin ataması yapılmamış, bugüne kadar 40'tan fazla işsiz öğretmen resmen intihara sürüklenmiştir. Eğitime yeterli bütçe ayrılmaması nedeniyle öğretmenler öğrencilerden çeşitli isimler altında para toplamaya zorlanan birer tahsildar durumuna düşürülmüştür. Öğretmenlere 4+4+4 sonrasında yeni sorumluluklar yüklenerek angarya çalışmaya zorlanılmaktadır. Tüm bu sorunlara Eğitim Sen olarak şu çözüm önerilerimiz bulunmaktadır. Eğitim emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı ekonomik mağduriyetler giderilmeli son 13 yıl içinde satın alım gücümüzdeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanmalıdır. Eğitimde esnek, kuralsız ve angarya çalışma uygulamalarına son verilmeli, performans değerlendirme ve iş güvencemizi hedef alan girişimlerden tamamen vazgeçilmelidir.

Eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır yaşadığı sorunlar karşısında sesini yükseltmesi, alanlara çıkarak sorunlarına çözüm araması, siyasi iktidarı ve MEB'i fazlasıyla rahatsız ettiğinin farkındayız. Kendisine muhalif her sesi, her düşünceyi bastırmak isteyenlerin, Türkiye'nin çeşitli illerinde sendikamıza ve üyelerimize yönelik idari ve siyasi baskıları arttırması bizim için tesadüf değildir. Bizler her türlü baskıya karşı bulunduğumuz her ortamda taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim Sen: Öğretmenlerin sorunlarına kalıcı çözümler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER