Abbas Güçlü'den meselenin mühim noktalarına temas

Abbas Güçlü'den dershane açıklaması: Dershaneler sokaktan kurtarıyor. Öğrenciler dershaneye koşarak gidiyor...

Abbas Güçlü'den meselenin mühim noktalarına temas

  • Türkiye'nin yakından tanıdığı eğitim yazarı Abbas Güçlü Samanyolu Haber'e konuştu.
  • Güçlü, kurslarının kapatılmasıyla en büyük darbeyi meslek liseli öğrencilerin alacağını vurguladı.
  • Güçlü, üniversiteye hazırlık kurslarının önemli bir fonksiyonuna daha dikkat çekti. 
  • "Bu öğrenciler dershaneye gitmese 2-3 milyon öğrenci ne yapacak. Sokakta olacak. sokaktan kurtarıyor çocuğu."
Türkiye'nin yakından tanıdığı Eğitim Yazarı Abbas Güçlü, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin Başkanlığı'nda hazırlanan skandal taslakla ilgili önemli eleştiriler yaptı. Abbas Güçlü, "üniversiteye hazırlık kurslarını, dershaneleri kapatmaya çalışanların çocukları oralara gidiyor." dedi.

Röportaj 1: "Bu kararı alanların bu taslağı hazırlayanların, bu kararı Meclis'te kaldırılsın diye oylayanların gidip çocuklarına bakın hepsi de çocuklarını dershaneye gönderdiler ve hala gönderiyorlar. Yani dershaneye göndermemek mümkün değil. "

Abbas Güçlü skandal taslaktaki ciddi yanlışlara dikkat çekti. Meslek Liselerinde okuyan binlerce öğrencinin mağdur olacağını anlattı.

Röportaj 2: "Meslek lisesi öğrencisine siz hiç görmediği derslerden üniversite sınavında soru sorarsanız bunları nereden öğrenecek. Bu kararı alanlar dershaneleri kaldıracağız diyenler önce sınavı kaldırsınlar önce sınavların içeriğine bir baksınlar. "

Abbas Güçlü, dershaneleri yasayla kapatırlarsa meslek liseli öğrencilerin darbe alacağını söyledi. Pek çok meslek liseli öğrencinin üniversiteye hazırlık kursları vesilesiyle bilgi açığını kapattığını anlattı.

Röportaj 3: "Bu Anadolu'daki öğrencilerin pek çoğu ya da meslek lisesindeki öğrencilerin pek çoğu hiç görmedikleri derslerden gidiyorlar destek alıyorlar. Bunlar olmasa belki de iyi üniversiteleri kazanamayacaklar. "

Bakanlık, hür teşebbüsün açtığı eğitim kurumlarının kapatılmasıyla işsiz kalacak öğretmenleri devlet kadrosuna alacağını vaat ediyor. Abbas Güçlü bunun çok çelişkili bir durum olduğunu vurguladı. Atanamayan yüzbinlerce öğretmen varken böyle bir uygulama nasıl yapılacak diye sordu.

Röportaj 4: "Şuanda 250-300 bin öğretmen var o öğretmenleri sistemin içerisine çekeceğiz diyor. Tamam çekilmesi de gerekir. Ama atama bekleyen 500 bin öğretmen varken onları atamayıp dershanedekileri sistemin içine aldığınız zaman öğretmenler arasında ikilik başlayacak. "

Eğitim Yazarı Abbas Güçlü, böyle apar topar, etüt merkezi, dershane kapatmanın derin yaralar açacağının altını çizdi.

Röportaj 5: "Bir yıl içerisinde kaldıracağım dediğiniz zaman çok kırarak dökerek bu işi yapmış olursunuz ki o da eğitime yarar değil zarar getirir. Dershaneler niye var o zaman niye insanlar koşa koşa dershaneye gidiyor ona bakmak gerekiyor. Bu öğrenciler dershaneye gitmese 2-3 milyon öğrenci ne yapacak. Sokakta olacak. Sokaktan kurtarıyor çocuğu. Öğrenci okulda bulamadığı sosyal ortamı dershanede buluyor. O kardeşlik arkadaşlık farklılık öğretmenle diyalog ortamını orada bulduğu için gidiyor dershaneye adeta rahatlıyor. "
<< Önceki Haber Abbas Güçlü'den meselenin mühim noktalarına temas Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER