Binlerce öğrenci ÖSYM LYS 1 için ter döktü

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) LYS 1 Matematik oturumu bugün yapıldı.

Binlerce öğrenci ÖSYM LYS 1 için ter döktü

ÖSYM'nin düzenlediği 2013 LYS maratonu devam ediyor. Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS), LYS 1 Matematik oturumu bu sabah gerçekleşti. Sınav heyecanı yaşayan öğrenciler sabah saatlerinde sınava girecekleri okullara aileleriyle birlikte geldi. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde sınava giren öğrenciler, güvenlik kontrolünden geçtikten sonra sınava girecekleri salonlara giderken, aileler ise dışarıda heyecanla çocuklarını bekledi. Binlerce öğrenci sorular karşısında ter dökerken, aileler de çocukları için dua etti.

LYS Matematik soru ve cevapları açıklandı. LYS 1 soru ve cevaplarına aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

  
Sınava giren bir öğrenci çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Hedefimizi sayısaldan inşaat mühendisliği istiyoruz. 350 puan üstü yeter” dedi. Bir başka öğrenci ise mühendis olmak istediğini belirterek, “Ama bakalım ne olacak. İstanbul’da biraz daha yüksek. Sınava göre tercihleri yapacağız. Bütün sene boyunca denemelere girdik. Artık heyecan kalmadı. Bakalım meyvelerini toplayabilecek miyiz” diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi’nde okumak istediğini ifade eden bir başka öğrenci ise, “Burası olacak herhalde. Meslek lisesi olduğum için iki senelik geçiş hakkım var. Benim için LYS puanı gerekmiyor” derken, annesi ise, “Ben ondan daha çok heyecanlıyım. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum” diye konuştu.
<< Önceki Haber Binlerce öğrenci ÖSYM LYS 1 için ter döktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER