Bolu'da olimpiyat heyecanı

Bolu Özel Melih Koleji'nin 7. Sayısal Bilimler Olimpiyatı (SABİO) gerçekleştirildi.

Bolu'da olimpiyat heyecanı

Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nın (SABİO) ödül töreni, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde yapıldı. Törende dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Bolu merkez ve ilçelerinden katılan öğrencilere 25 matematik, 15 fen olmak üzere toplam 40 soru soruldu. SABİO’da il merkezi ile ilçelerden 691 öğrenci yarıştı. 4, 5, 6 ve 7.sınıf öğrencilerinden bronz, gümüş ve altın madalya kazanan toplam 40 öğrenciye ödülleri AİBÜ Mavi Salonu’nda düzenlenen törenle takdim edildi. Sınavda birinci olan öğrencilerin okullarına -Göynük Egemenlik İlkokulu, Merkez Sakarya Ortaokulu ve 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu- Lazer yazıcı hediye edildi. Birinci olan öğrenciler “Tablet Bilgisayar”, İkinci olan öğrenciler “MP-5”, üçüncü olan öğrenciler “MP-4”, ilk ona giren öğrenciler ise “Eğitim Seti” ile ödüllendirildi. Öğrencileri yetiştiren öğretmenler de unutulmadı.

Törene Vali yardımcısı Barış Aktan, AİBÜ’ in rektörü Hayri Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve sponsorlarımız katıldılar. Ödül törenine saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Açılış konuşmasını yapan Özel Melih Eğitim Kurumları Müdürü Ünver Saha, amaçlarının yarının Türkiye’sine dünya çapında bilim, spor ve sanat alanında büyük başarılar elde etmiş fertler yetiştirmek olduğunu söyledi. Ünver Saha, “Ufku tüm dünyayı kucaklayacak kadar geniş olan bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu törenin amacı da, bilimin ödüllendirilmesi de aslında yetiştirmeyi hedef haline getirdiğimiz neslin özelliklerini yansıtıyor. Ödül alan tüm öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerini ve idarecileri tebrik ediyorum. SABİO organizasyonuna katılarak destek veren tüm okullarımıza, öğretmen ve öğrencilerimize, velilerine ve desteklerini her zaman hissettiğimiz Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.” dedi. 

Melih Koleji’nin Halk oyunları ekibi güzel bir gösteri sundular. Ardından okul korosu mini bir konser verdi. Daha sonra dereceye giren okul, öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi. Vali yardımcısı Barış Aktan öğrencilere ödül verdikten sonra kısa bir konuşma yaptı. Vali yardımcısı Barış Aktan ‘’Olimpiyat çalışmasını yıllardan beri düzenleyen Melih Kolejini tebrik eder, ayrıca ödül alan öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizi de kutlarım dedi.

AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun dereceye giren öğrenci, öğretmen ve idarecilere ödül verdikten sonra şunları söyledi.” Melih Koleji ile birlikte yaptığımız bu organizasyonla Bolu’muzun başarılı öğrencilerini ödüllendirmiş ve ufuklarını açmış oluyoruz. Ödül alan öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Ödül töreni ödül alan öğrenci, öğretmen, idareci ve ailelerin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. 

<< Önceki Haber Bolu'da olimpiyat heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER