Okuma salonlarının kapanmasıyla ilgili çarpıcı açıklama!

Okuma salonları ve dershanelerin kapanmasıyla ilgili bir yorum da MHP Ankara Milletvekili ve Meclis Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Özcan Yeniçeri’den geldi.

Özcan Yeniçeri: Dershaneler neden kapanıyor açıklanmalı

  • Milletvekili Özcan Yeniçeri önemli eleştirilerde bulundu
  • "Hükümet kalitesiz eğitimle dershanelerin önünü kendisi açtı."
  • "Gençler terör örgütüne yakıt yapılacak."
  • "Fuhuş, kriminal vakalar, dağa çıkmalar ve sokak hareketleri artacak. " 
  • "Bu taslağı kolay kolay parlamentodan geçirmeyeceğiz."

Hazırlanan yasa taslağıyla ilgili Samanyolu Haber’e konuşan Özcan Yeniçeri, olumlu ve olumsuz neticelerini uzun vadede veren ve önemli bir mesele olan eğitim müessesesini apar topar değiştirmenin son derece yanlış bir hareket olduğunu söyledi. 

Dershaneyi ihtiyaç haline getiren tüm unsurların araştırılmadan alındığı her türlü kararın siyasi olduğunu söyleyen Yeniçeri, Dershaneleri neden kaldırdığınızı, ortaya çıkacak yeni sorunları nasıl çözeceğinizi ve nasıl bir planlama yapacağınızı ortaya koymanız gerekir. Sadece kalkıp dershaneleri okula çevireceğim demek ihtiyaçları çözecek bir adım değildir.” dedi

Mevcut eğitim sisteminin şu an tamamen çöktüğünü öne süren Yeniçeri, hükümete yüklendi: “Hükümet eğitim sistemini kendisi bozdu ve dershanelerin önünü de kendisi açtı. Bugün ders olarak okullardan okutulan sözde içerikler tamamen laf salatası ve içi boş şeyler. Bu nedenle de dershaneler bu ihtiyaçlar sonucu doğmuştur.”

Dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasının altında farklı amaçlar olduğunu vurgulayan Yeniçeri, “Hükümet bu hareketiyle bir yerlere mesaj gönderiyor. Gönderme yapıyor. Bunun eğitim üzerinden, çocuklar üzerinden yapılmaması gerektiğini söyledik ama dinlemediler.” dedi.

Yeniçeri, ortaya çıkacak sorunla ilgili hükümetin hiç bir çalışması olmadığını ifade ederek, gençlerin terör örgütüne yakıt yapılacağının altını çizdi ve sıraladı: “Gençler farklı yollara sapacak, fuhuş ve kriminal vakalar artacak, dağa çıkmalar da artacak, sokak hareketleri yeniden alevlenecek. Bu taslağı kolay kolay parlamentodan geçirmeyeceğiz." 
<< Önceki Haber Okuma salonlarının kapanmasıyla ilgili çarpıcı açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER