Eğitimciler bir araya geldi, hükümete seslendi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitime darbe vuracak nitelikteki dershanelerin kapatılması taslağı kamuoyunda yankı bulmaya devam ediyor

Eğitimciler bir araya geldi, hükümete seslendi!

Özel Dershane sektör temsilcileri, dershanelerin kapatılmasına tepki olarak, bugün Zaman Gazetesi'nde mevcut hükümete ve kamuoyuna seslenen bir ilan yayınladı.

Dershane temsilcileri, toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren, ulusal ve evrensel hukuk ilkelerine aykırı bulunan dershanelerin kapatılması konusunun, girişim özgürlüğünü, öğrenme ve öğretme hakkına aykırı olduğunu dile getirerek Anayasal bir dizi haklarının yok sayıldığını belirtti. 

'Dershaneleri sistem dışına çıkartma - ortadan kaldırma' çabalarına karşı çıkmanın en temel hakları olduğunu söyleyen dershaneciler, toplumun demokratikleşme beklentilerinin en yüksek seviyede olduğu ve yeni demokratikleşme paketlerinin açıklandığı böylesi bir ortamda dershaneleri ortadan kaldırmayı amaçlayan hür teşebbüse aykırı yasa tasarılarının niçin hazırlandığını da sordu.

Toplumun her kesiminden yüzde 70'lerle ifade edilen karşı çıkışların olduğunu belirten dershane temsilcileri, 'Dershaneleri Kapatacağım..." ısrarının nedeninin cevabını bekliyor.

<< Önceki Haber Eğitimciler bir araya geldi, hükümete seslendi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER