TÜRGEV devlet okullarında ders verebilecek

Yönetmelik değiştirildi, TÜRGEV'in devlet okullarında ders verebilmesinin önü açıldı...

TÜRGEV devlet okullarında ders verebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl baştan aşağı değiştirdiği orta öğretim yönetmeliğini bu yıl yine değiştirdi. Yapılan bazı düzenlemelere göre TÜRGEV gibi vakıflar devlet okullarında ders verebilecek, yardımcı ders kitabı dağıtabilecek.. 

GEÇEN YIL DEĞİŞEN YÖNETMELİK YİNE DEĞİŞTİ

Orta öğretim kurumları yönetmeliği sil baştan değişti. Derslerdeki uygulamalı eğitimlerden okullardaki ibadethane ihtiyacına, tenefüs sürelerinden sınav sayılarına kadar bir çok konuda yeni düzenlemeler yapıldı. 

TARTIŞILAN "İŞBİRLİĞİ" DÜZENLEMESİ

Yönetmelikteki bir düzenleme tartışma konusu oldu. Milli eğitime bağlı devlet okullarında, uygulamaya yönelik din eğitimi derslerinde vakıfların eğitim vermeleri ve ders kitabı dağıtmalarının önü açıldı. 

TÜRGEV DEVLET OKULLARINDA DERS VEREBİLECEK

Buna göre özellikle İmam hatip liselerinde mesleki uygulamaya yönelik eğitimler için son dönemde iktidarla yakın ilişkileri olan TÜRGEV gibi vakıflar ders verebilecek. Bu tür vakıflar öğrencilere yardımcı ders kitabı da dağıtabilecekler.

EĞİTİM CAMİASINDA TARTIŞMA KONUSU OLDU

Eğitim camiasında tartışma konusu olan düzenlemede hangi vakıfların devlet okullarında ders verebileceği ve yardımcı ders kitabı dağıtabileceğinin kriterlerinin ne olduğu merak ediliyor. Yönetmelikte yer alan "ilgili kurumlarla işbirliği" ibaresiyle iktidara yakın bazı dernek ve vakıfların devlet okullarında faaliyet göstereceği ileri sürülüyor. 

EĞİTİM SENDİKALARI DÜZENLEMENİN İPTALİNİ İSTİYOR

Yönetmelikteki muğlak ifadeyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklarının yönetiminde bulunduğu ve faaliyetleri kamuoyunda tartışılan TÜRGEV gibi vakıfların devlet okullarına girmesinin önünün açıldığı üzerinde duruluyor. Bazı eğitim sendikaları yönetmeliğin iptali için dava açacaklarını açıkladılar. 

<< Önceki Haber TÜRGEV devlet okullarında ders verebilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER