Zarrab'ın 'hayır' olarak yaptırdığı okul kaçak çıktı

Aylardır özellikle hizmet hareketine ait her şeyi kanuni ve nizami olan okulları kapattırmak için belediyelere talimat veren AKP hükümeti Reza Zarrab'ın imarsız okul yaptırdığı iddiasına sessiz kalıyor.

Zarrab'ın 'hayır' olarak yaptırdığı okul kaçak çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yengesinin başkanlığını yaptığı Toplumsal Gelişim Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (TOGEM-DER) Gaziosmanpaşa'da bulunan Özel Anaokulunun imarsız bir şekilde yapıldığını ortaya çıktı.

Gaziosmanpaşa CHP Belediyesi Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir'in iddiasına göre normalde ilköğretim tesisi olarak belirlenen imarda özel eğitim alanı yapıldı. Ayrıca Özel Anaokulunun tabelasında da son zamanlarda yolsuzluklarla gündeme gelen Reza Zarrab tarafından yapıldığı yazıyor.

CHP Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir: Yapılan iş hukuksuzdur

'İMAR PLANI TADİLATI GEREKLİ AMA HERHANGİ BİR BAŞVURU GELMEDİ'

Epözdemir'in Birgün gazetesine yaptığı açıklamada, okulun Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmek istendiğini; ancak yapı ruhsatsız olduğu için devredilemediğini söyledi. Epözdemir'in açıklamaları şöyle: “Mevlana Mahallesi'nde 10 bin metrekarelik arsa ilköğretim alanı olarak planlanmış durumda. Arsa belediyeye ait bir arazi. TOGEM'in inşa ettiği okul 2 bin 363 metrekarelik bir tapu alanında yer alıyor. Bu inşaatın yapılabilmesi için imar planı tadilatı gerekli; ancak imar komisyonuna plan değişikliğine ilişkin herhangi bir başvuru gelmedi.

'İMAR RUHSATI YOK. BU İŞ HUKUKSUZ'

Hizmete açılan okulun belediyeden alınmış bir imar ruhsatı yok. TOGEM'in okulu özel bir okul. Böyle bir okulun inşası için plan tadilatı yapılarak arazinin planda özel okul alanına alınması gerekirdi. Binanın imar planına ve fonksiyonuna aykırı bir şekilde yapılmış kaçak bir binadır. Söz konusu derneğin yöneticilerine baktığımızda bir süredir devlete çöreklenen bir aile oligarşisini görüyoruz. Yapılan iş hukuksuzluktur."

BİRGÜN
<< Önceki Haber Zarrab'ın 'hayır' olarak yaptırdığı okul kaçak çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER