Ehliyetsiz vatandaşa HGS şoku!

Ankara'da ehliyeti ve otomobili olmayan vatandaş, adresine gelen Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezası ile şoke oldu.

Ehliyetsiz vatandaşa HGS şoku!


Ankara Balgat Mahallesi’nde yaşayan Yalçın Kaya isimli vatandaş, ismine gelen tebligatı almak için muhtarlığa gitti.

Muhtarın verdiği kağıdı alan Kaya, üzerinde ismi, TC kimlik numarası ve ev adresinin bulunduğu tebligatı açınca, Karayolları Akıncı Otoyol Bakım İşletme Şefliği’nden gönderilen, Akıncı (Mürted) gişelerinden HGS ihlali karşılığı 165 TL’lik ceza ile karşılaştı.

31 Ekim 2014’te sabaha karşı 05.08’de yapılan geçiş için ceza kesilen otomobili E-Devlet’ten araştıran Kaya, 34 AL 8158 plaka için yaptığı sorgulamada, “Arama kriterlerine uygun sonuç bulunamadı” uyarısıyla karşılaştı.

Kaya, tebligatı aldığı mahalle muhtarı İsmail Şener’in yanına gitti. Arabasının olmadığını öğrenen muhtar, “Araban da mı yok?” diye sorduğu Yalçın Kaya’nın “Değil araba ehliyetim bile yok” demesi üzerine, “Hayret bir şey” diye tepki gösterdi. 

Masasının üstündeki çok sayıda tebligatı gösteren muhtar Şener, “Burada bir yanlışlık var, ama bilemiyorum, Karayollarından geliyor. Bir yerden geçmiş. Ama nereden geçtiği belli değil. Bir sürü cezalar yazılmış. Ama nerede yazılmış belli değil” diye konuştu. 

Muhtar Şener, mağdur vatandaşın itiraz etmesi gerektiğini, ekipler amirliğine gidip “Böyle bir araba, böyle bir plaka yok” diye beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

"Devletin paraya ihtiyacı varsa, en azından arabası olanlara ceza kessinler" diyen Kaya, “Benim arabam yok, ehliyetim yok. Bana ceza geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi. Kaya, gerekli mercilere itiraz başvurusu yapacağını sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Ehliyetsiz vatandaşa HGS şoku! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER