Ekici: Ülkede yargı ve yasama yok, AKP Türkiye'yi yolsuzluklarla yürütüyor


Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve Elazığ 1. sıra milletvekili adayı Selami Ekici, partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışında gündeme ilişkin değerlendirme yaptı. Ekici, "Türkiye'de yargı ve yasama yok. Sadece yürütme var. AKP, Türkiye'yi yolsuzluklarla yürütüyor." dedi.

BBP, Elazığ'da seçim koordinasyon merkezi açtı. BBP Elazığ 1. sıra milletvekili adayı Selami Ekici, yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi 7 Haziran seçimlerine Saadet Partisi'yle bir milli ittifak yaparak girmiştik. O seçim sürecince biz Türkiye'nin bugünlere gelebileceğini, Türkiye'de terörün hortlayabileceğini defaatle ülkeyi yönetenlere ikazda bulunmuştuk. Ama maalesef iktidarı kaybettikten sonra aklı başına gelen ülkeyi yöneten mevcut hükümet, bugün dağları bombalamaktadır. Ben buradan sayın Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, İçişleri Bakanı'na sesleniyorum; terör dağda değil şehirde şehirde, önce şehirleri temizleyin diyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yönetilmediğini kaydeden Ekici, şöyle devam etti: "Devletin yasama, yürütme ve yargı erkleri vardır. Maalesef bugün Türkiye'de yargı yoktur, çok net söylüyorum yasama yoktur. Türkiye kan gölüne dönmüşken Meclis dahi toplanamıyorsa o yasamanın varlığından bahsedilemez. Türkiye'de sadece yürütme var. AKP hükümeti Türkiye'yi yolsuzluklarla yürütüyor. Bunun böyle bilinmesi lazım. Bugün Meclis'te bulunan 4 siyasi parti hükümet dahi kuramıyor. Sayın Cumhurbaşkanı ne diyor '550 tane yerli ve milli vekil istiyorum' diyor. Cumhurbaşkanı bir gerçeği görmüş. Meclisimiz yerli ve milli milletvekillerinden oluşmamaktadır. En çok AKP milletvekillerinden oluştuğuna göre demek ki AKP milletvekilleri de yerli ve milli değildir."

Ekici, hükümetin terörle mücadelesini de eleştirerek, şunları ifade etti: "PKK, Güneydoğu'da haracını topluyor ve her türlü devlet alameti ortaya çıkmışken hükümetimiz maalesef gaflet ve dalalete düşerek 'analar ağlamasın' sloganları altında milleti kandırmış ve bugün ülke bölünmenin eşiğine gelmiştir. Türkiye Suriye olabilir demiştik. Ama bugün üzülerek ifade ediyorum Cizre'de, Silvan'da, Beytüşşebap'ta devlet hakimiyeti kalmamıştır. 1980 darbesini herkes hatırlar. O anarşi ve kaos ortamında bir gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti ve tüm Türkiye'de huzur ve sükunet sağlanmıştı. Bugün aylardır Cizre'de Silvan'da, Beytüşşebap'ta sokağa çıkma yasağı uygulanıyor ama maalesef kamu düzeni sağlanamıyor. İşin vahametini görebiliyor musunuz? Hükümet çözüm sürecini oya tahvil ettiği için, kötü niyetli olduğu için bugün bunlar yaşanıyor. Hükümet Türkiye'yi yönetirken 'Ergenekon meselesinde cemaatin kendilerini aldattığını, onların secdeye baş koymalarına aldanmıştık' dediler. Peki sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AKP yetkilileri, PKK hangi secdeye baş koyuyordu da kandırıldınız, PKK ile hangi ortak yönünüz vardı da onlara kandınız." CİHAN
<< Önceki Haber Ekici: Ülkede yargı ve yasama yok, AKP Türkiye'yi yolsuzluklarla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER