Ekim'de şike davası ve milli maçlar konuşuldu


Ekim ayında sporda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere haklarında suçlama bulunan kişiler ile ilgili 'Şike Davası' en çok konuşulan konu olarak haberlere yansıdığı belirlendi. Tüm sanıkların beraatı ile sonuçlanan dava, yazılı basında toplam 929 haber ile gündeme geldi.

Yazılı basında Interpress tarafından yapılan araştırmada, Türkiye'nin Fransa 2016'ya gidebilmesi adına iki kritik sınav verdiği Ekim ayında, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile oynadığı maçlar, sporda en çok konuşulan ikinci konu olarak öne çıktı. Türkiye'nin her iki maçı da kazanarak, gelen diğer sonuçlarla birlikte direkt olarak Fransa 2016'ya katılması, ülkede büyük sevinç yaratırken, bu maçlar yazılı mecralara 650'ye yakın haber ile yansıdı.

DENİZ ÇOBAN HAKEMLİĞİ BIRAKTI, GÜNDEM OLDU

Süper Lig'de yönettiği KasımpaşaÇaykur Rizespor maçında hakem Deniz Çoban, verdiği kararlarla büyük tepki çekerek maçın önüne geçti. Maç sonunda özür dilemesi ve yaptığı basın toplantısı sonrasında hakemliği bıraktığını açıklaması ile adından sıkça söz ettiren Deniz Çoban'ın toplam 565 haberle gündeme damga vurduğu belirlendi.

Ekim ayını kapsayan aynı araştırmada, Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımız toplamda 400'e yakın habere konu olurken, Avrupa kupaları ile ilgili Beşiktaş'ın Sporting Lizbon ve Spartak Moskova ile oynadığı maçlar 156 haberle yer alırken, Fenerbahçe'nin Molde ve Celtic ile oynadığı maçlar 129 haber, Galatasaray'ın ise Astana ve Benfica maçları da 103 haberle sayfalarda yer buldu.

Ekim ayı içerisinde oynanan Fenerbahçe – Galatasaray derbisi de gündemde öne çıkan bir diğer spor olayı olurken, berabere biten derbinin 221 haber ile spor sayfalarında yer aldığı tespit edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ekim'de şike davası ve milli maçlar konuşuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER