Ekmeleddin İhsanoğlu, Aziz Sancar'ı tebrik etti


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Nobel ödülü kazanan Türk bilim adamı Aziz Sancartebrik etti. İhsanoğlu, "Bizim üniversitelerimizde de araştırma imkanlarının oluşturulması teşvik edilmelidir. 2015 Nobel Kimya Ödülü'nün Aziz Sancar tarafından kazanılması milletimizin de yüzünü güldürmüştür." dedi.

Türk Bilim Tarihi Kurumu Şeref Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, Aziz Sancar'ın başarısının genç bilim adamlarına örnek teşkil ettiğini kaydetti. Yazılı bir açıklama yapan İhsanoğlu şunları ifade etti: "2015 Nobel Kimya ödülünü Türk Bilim adamı Aziz Sancar'ın ABD ve İsveçli meslektaşları ile birlikte kazanmasını, Türk Bilim Tarihi Kurumu ve şahsım adına canı gönülden tebrik ediyorum.

İlk defa bir Türk bilim adamının bu ödüle layık olması ülkemiz, milletimiz ve Türk bilim camiası için gurur kaynağıdır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlayan yüksek eğitim hayatının ABD'de ileri düzeyde araştırma yapan bir üniversitede ilerleten Aziz Sancar'ın bu başarısının genç bilim adamlarımız için örnek teşkil etmelidir.

Bizim üniversitelerimizde de araştırma imkanlarının oluşturulması teşvik edilmelidir. Ülkemizin içeride huzur, dışarıda itibara en çok ihtiyacı olduğu bu dönemde, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nün Aziz Sancar tarafından kazanılması milletimizin de yüzünü güldürmüştür."
CİHAN
<< Önceki Haber Ekmeleddin İhsanoğlu, Aziz Sancar'ı tebrik etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER