Mehmet Şimşek'e Bank Asya sorusu

MHP Milletvekili Mehmet Günal, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e Bank Asya rezaletinin hala ortada olduğunu ifade ederek "Ekonomik suç mu var da bankalara el koyuyorsunuz?" diye sordu.

Mehmet Şimşek'e Bank Asya sorusu

Günal, "Biz onları yiyeceğiz, seslenmeyin derseniz, yarın diğer bankaya da gelir" uyarısında bulundu. HDP Milletvekili Garo Paylan ise Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten "Yiğit Bulut'u susturabilmek için elinizden geleni lütfen yapın" ricasında bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Merkez Bankası (MB) bütçelerinin görüşülmesine geçildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in sunumundan sonra partiler adına vekiller söz aldı. MHP Milletvekili Mehmet Günal, Bank Asya rezaletinin hala ortada durduğunu kaydetti. Ciddi anlamda sıkıntının olduğunu ifade eden Günal, finansal kurumları aleyhinde asılsız iddialarda bulunanlar hakkında soruşturma açılması gerektiğini söyledi. Günal, "Şirkete el konulmuş olsa dahi dedikoduya devam edilirse suç duyurusunda bulunması lazım. Adı Recep Tayyip Erdoğan olduğu zaman ya da Yiğit Bulut olduğu zaman soruşturma açılmaz mı? Küçücük bir hakaret iddiası olduğu zaman hemen kanuna dayanılıp dava açılıyor. SPK kanun değil mi? Bankacılık kanunu kanun değil mi? Bunun gereğini kim yapacak?" diye sordu.

'EKONOMİK SUÇ MU VAR DA BANKALARA EL KOYUYORSUNUZ?'

"Ekonomik suç mu var da bankalara el koyuyorsunuz?" diye soran Günal, "Bunların ciddi anlamda soruşturulması lazım. 'Biz onları yiyeceğiz, seslenmeyin' derseniz, yarın diğer bankaya da gelir. İş Bankası'ndan sonra A bankasına, C bankasına, D bankasına da gelir. Efendim, 'ekonomik suça ekonomik ceza', güzel. Pekiyi bu ne? Ekonomik suç mu var da bankalara el koyuyorsunuz?" dedi.

GARO PAYLAN: CUMHURBAŞKANI SUFLELERİ SİZDEN ALMALI, YİĞİT BULUT'TAN DEĞİL

Ekonominin psikoloji ile doğru orantılı olduğunu ifade eden HDP Milletvekili Garo Paylan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e şöyle seslendi: "Ekonomimiz için en büyük tehlikeden birisi Yiğit Bulut'tur. Sayın Cumhurbaşkanı sufleleri Yiğit Bulut'tan mı alıyor? Sufleyi sizden alıyor olmalı. Böyle olmalı. Merkez Bankası'nın (MB) bağımsızlığı sağlansın. Yiğit Bulut'un MB başkanı mı olacak? Allah korusun. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı örselenmiş, psikolojisi ezilmiş bir başkan. Yiğit Bulut'u susturabilmek için elinizden geleni lütfen yapın."

TEMİZEL'DEN İŞ BANKASI AÇIKLAMASI

CHP'li Zekeriya Temizel, CHP'nin hisselerine rağmen İş Bankası'ndan tek kuruş para almadıklarını ve bu yöndeki tartışmaların artık sonlanması gerektiğini anlattı. İş Bankası ile ilgili asılsız iddialarla kanunen suç işlendiğini ifade eden Temizel, söz konusu iddia sahipleri ile yasal işlem yapılması gerektiği üzerinde durdu.

CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Şimşek'e Bank Asya sorusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER