Ekonomi Bakanı Zeybekci'den muhalefete ilginç tanımlama

Ekonomi Bakanı Zeybekci'den muhalefete ilginç tanımlama

MUĞLA (CİHAN)- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 'Zeybek oynamayı bırak' dediğini hatırlatarak, "Çakallar sokak aralarında, zeybekler meydanda gezer." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Muğla'da partisinin İl Kadın Kolları'nın 4. Olağan Kongresi'ne katıldı. Bakan Zeybekci'yi Vali Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar ve İl Başkanı İhsan Küreci tarafından karşıladı.
Atatürk Kültür Merkezi'ndeki kongrede konuşan Bakan Zeybekci, Muğla'da aday adaylığı başvurusunda bulunan 40 kişiden 10'unun bayan olduğunu söyledi. Kadınlara karşı pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Zeybekci, "Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Muğla'nın bu dönem Ankara'ya en az bir bayan vekil göndereceğine inanıyorum." dedi.

Zeybekci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 'Zeybek oynamayı bırak' dediğini de hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu zeybek oynamayı bilmez. Zeybek bu toprakların oyunudur. Biz de bu toprakların evladıyız. Çakallar sokak aralarında, zeybekler meydanda gezer." diyerek cevap verdi.

Türkiye'nin ekonomisinin 12 yılda 4 kat arttığını savunan Zeybekci şunları söyledi: "Dün, Türkiye'nin Ekonomi Bakanı Dünya Bankası'nın memuruydu, bugün ise tütün tarlasından gelen bir amelenin oğlu. Bu toprakların çocuğu. Türkiye'ye artık diz çöktüremeyecekler. Bunların tek hedefi ülkede kaos çıkarıp, binanın arkasından dolaşarak 23 Nisan çocukları gibi koltuğa oturmak. Bunlar, bu ülkenin başbakan ve bakanlarının IMF'nin memuru olmasını istiyorlar. Bunun için ilk önce Gezi eylemlerine sırtlarını dayadılar. Baktılar olmadı 17-25 Aralık kumpasına umut bağladılar. Bunlar Türkiye'yi IMF karşısında diz çöktürmek istiyorlar. Ancak Türkiye ne IMF'nin ne de bir başkasının önünde diz çökmez, diz çöktüremezler." CİHAN
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Zeybekci'den muhalefete ilginç tanımlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER