AKP'li eski bakan Başesgioğlu'ndan Bank Asya uyarısı

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu ekonomi ve siyasete dair uyarılarda bulundu.

AKP'li eski bakan Başesgioğlu'ndan Bank Asya uyarısı

MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Murat Başesgioğlu, “Eğer siz devlet eliyle bir banka batırmaya kalkarsanız hiçbir uluslararası organizasyonda sizin akdiniz, hesabınız, sözünüz olmaz. Sizi müebbet hapse mahkûm ederler” diye konuştu.

TOKYO OLİMPİYATLARI ÖRNEĞİ

Bugün'ün haberine göre, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden İstanbul Tahkim Merkezi kurulmasına ilişkin kanun tasarısını eleştiren Başesgioğlu, tasarının dayanağının 2009'da açıklanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı olduğunu söyledi. Bu planın, 9. Kalkınma Planı'nda da yer aldığını ve İstanbul'da bir tahkim merkezinin kurulmasının öncelikler arasında yer aldığını kaydetti.

Uluslararası projelere talip olmak için yerine getirilmesi gereken en önemli şartın güvenlik kavramı olduğunu söyledi. Bu kavramın asayişin yanında hukuk güvenliğini de kapsadığını dile getirdi. Tokyo Olimpiyatları örneğini veren Başesgioğlu, “Tokyo Olimpiyatları İstanbul'un tarihinde olimpiyatı almaya en yakın olduğu bir dönemdir. Nükleer sızıntının olduğu, bizim 19,2 milyar dolarımıza karşılık 4 milyar para ayıran Tokyo'ya sadece ve sadece güvenli olduğu için 2020 Olimpiyatları'nı verdiler” ifadelerini kullandı.

REKABETTE SINIFTA KALIRSINIZ

Önümüzdeki dönemde de hem ülkenin bütünü itibarıyla hem de İstanbul itibarıyla güvenlik kavramının önemli olacağını anlatan Başesgioğlu, “Asayiş, emniyet güvenliği, hukuk güvenliği ve istikrarı önemli. Eğer siz devlet eliyle bir banka batırmaya kalkarsanız hiçbir uluslararası organizasyonda sizin akdiniz, hesabınız, sözünüz olmaz. Sizi müebbet hapse mahkûm ederler. Bu kesin bir şey. Bunun gibi, ülkedeki hukuk güvenliğini yok edecek bir tasarruf sizi küresel rekabette sınıfta bırakır” dedi.

2015’E KADAR HiÇBiR ŞEYE KARIŞMAYIN

MHP'li Başesgioğlu, hükümet ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine de seslendi. “Ey hükümet, ey büyükşehir ülkemizin güvenliğini sağlayın, sınırlarımızın güvenliğini sağlayın, hukuk güvenliğini ve istikrarını sağlayın, başka da bir şey yapmayın" diyen Başesgioğlu, "Ülke seçime gidiyor, seçime gidene kadar hiçbir şeye elinizi sürmeyin. Devletin çarkının rutin dönmesi için ne lazımsa onu yapın, başka hiçbir şeye karışmayın. 2015 Temmuz'unda kim geliyorsa bu ülkenin yeni vizyonunu onlar yapsın” çağrısında bulundu.
<< Önceki Haber AKP'li eski bakan Başesgioğlu'ndan Bank Asya uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER